Volledig scherm
Wateroverlast op de Klarendalseweg in Arnhem op 28 juli 2014. Foto Rolf Hensel

Alliantie tegen wateroverlast in Arnhem

ARNHEM - Architectuurcentrum CASA neemt het voortouw bij het formeren van een brede alliantie die in Arnhem de strijd moet aanbinden met wateroverlast zoals op 28 juli 2014. Toen stonden grote delen van de stad blank door een zogenoemde 'piekbui'. Maatregelen tegen dergelijke extreme regenval zijn lastig te nemen, concludeerde de gemeente Arnhem na onderzoek in de meest getroffen wijken.

Het leeuwendeel van de grond is in handen van particulieren. Daarmee hebben zij ook de oplossing in handen, was de conclusie.

Netwerk
CASA wil helpen, zegt directeur Edwin Verdurmen. "Wij hebben als architectuurcentrum een groot netwerk, bij de gemeente, bij bedrijven, bij corporaties. Wij willen dat koppelen aan allerlei lokale initiatieven in de stad die bezig zijn met duurzaamheid en vergroening."

Sleutelrol
Diverse partijen hebben zich al achter het idee geschaard. De gemeente Arnhem bijvoorbeeld, maar ook platform Groen in Arnhem, De Groene Vos in 'ecowijk' Sint Marten en Bloei in Arnhem. Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Van Hall Larenstein willen eveneens meedoen. Het Arnhemse landschapsarchitectenbureau Le Far West krijgt een sleutelrol in het initiatief.

Beelden van de wateroverlast in Arnhem op 28 juli 2014:

noodweer wateroverlast arnhem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.