Karin van den Berg, zzp-er uit Arnhem
Volledig scherm
Karin van den Berg, zzp-er uit Arnhem © Karin van den Berg

Als zzp’er geen werk? Hier kun je wél werken

ARNHEM - De één is drukker dan ooit, bij de ander vallen werkzaamheden vanwege het coronavirus helemaal stil. Zzp-er Karin van den Berg uit Arnhem brengt beide partijen bij elkaar. Opdat iedereen die wil, toch aan het werk kan. 

Als zzp-er in personal training, leefstijlcoaching en voeding is er tijdelijk weinig werk voor Van den Berg. Haar inkomen valt door de coronacrisis grotendeels weg, terwijl ze tegelijkertijd ziet hoe andere ondernemers zich het vuur uit de sloffen lopen. ,,In de supermarkt is er een topdrukte, net als in de distributiecentra, drogisterijen of bij restaurants waar ze nu plotseling op bezorgen overgaan.”

Website

Mensen die tijdelijk extra handen zoeken kunnen zich aanmelden op haar nieuwe website, net als de mensen die nu tijdelijk niets te doen hebben. Zo kunnen partijen elkaar uit de brand helpen. 

 ,,De tekorten in de zorg kunnen wij als zzp’ers niet oplossen omdat de meesten van ons daar geen bevoegdheid voor hebben. Hoe fijn is het dat we alsnog iets voor elkaar kunnen betekenen. Door tijdelijk iemands onderneming te ondersteunen met werkzaamheden.” 

Of het niveau en het interessegebied van de werkzaamheden aansluiten op de behoefte van zzp’ers zonder werk zal voor iedereen verschillen. ,,Zelf sta ik overal voor open. Als mensen bepaalde werkzaamheden niet willen doen, kun je dat invullen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.