De plek op Saksen Weimar in Arnhem waar woontoren De AppèlPlaats moet verrijzen.
Volledig scherm
PREMIUM
De plek op Saksen Weimar in Arnhem waar woontoren De AppèlPlaats moet verrijzen. © Google Streetview

Alsnog een woontoren op Saksen Weimar, opnieuw tot onvrede van buurtbewoners

ARNHEM - Bewoners van de Arnhemse wijk Saksen Weimar dachten in september 2019 de strijd tegen de bouw van een woontoren definitief te hebben gewonnen. De gemeente Arnhem trok na een procedure van vijf jaar, die reikte tot aan de Raad van State, de vergunning in. Maar er komt tóch een torentje.

6 reacties

 • Rock Witten

  1 maand geleden
  Woontoren? In New York hebben ze torens, zet hier eens een of meer woontorens van 30 verdiepingen neer, parkeerplaatsen onder de grond. Appartementen voor alleenstaande/ of 2 personenhuishoudens die onnodig gezinswoningen bezet houden.
 • Maarten S

  1 maand geleden
  De woontoren hoort bij het oorspronkelijke plan van deze wijk. Inderdaad vermoeiend zoals de buren doen alsof zij zijn overvallen door dit bouwplan. Jammer dat dit gebouw niet véél hoger wordt. Zou je een fabuleus uitzicht hebben, Doe maar 500 meter hoog ;) Hallo Apeldoorn, doei Deventer, kijk daar ligt Nijmegen.
 • patrick wijgman

  1 maand geleden
  Ikke ikke ikke ikke...ga ergens in Alaska wonen als je geen buren wil...in de grote stad willen wonen en gaan mekkeren als er een woontorentje extra komt. Word wakker ...er is een flink woningtekort hoor . Goede zaak dus . Er moeten nog flink wat huizen bijkomen zelfs ....25 jaar wachten op een beetje een ok huis is een schande .
 • Anne Schoen

  1 maand geleden
  Als je er niet tegen kunt dat er woningen om die van jou heen worden gebouwd, moet je een stuk land kopen, of ergens gaan wonen waarvan je zeker bent dat het bestemmingsplan blijft zoals het is en er geen woningen bij komen. Als je in een ontwikkelend gebied gaat wonen kun je dit verwachten. Goed ook dat er meer woningen komen. Ik word een beetje moe van bewoners die wel een nieuw huis willen, maar vervolgens bij elk nieuwbouwplan in de buurt gaan lopen miepen.
 • Jan Kopper

  1 maand geleden
  Prima, bouwen maar, het mag nog veel hoger.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.