Volledig scherm
Impressie van de polikliniek zoals die bij station Arnhem-Zuid zou kunnen verrijzen, in de plannen van Arnhemmer Sander van Wijk. © Renske de Kinkelder

Alternatief plan voor poli Arnhem-Zuid

ARNHEM - Zet de nieuwe polikliniek van ziekenhuis Rijnstate  in Arnhem bij station Arnhem-Zuid neer en niet in Elst. Die boodschap verkondigt Arnhemmer Sander van Wijk.  De inwoner van de wijk Elderveld bedacht een alternatief plan waarmee moet worden voorkomen dat de poli uit Arnhem-Zuid verdwijnt.

Rijnstate wil de voorziening in de wijk Rijkerswoerd sluiten en is voornemens een nieuwe te openen in Elst.

Van Wijk ontwierp een met veel groen omgeven en een met groen dak getooid gebouw voor poliklinische ingrepen voor het  braakliggend terrein tussen station Arnhem-Zuid, de Metamorfosenallee en de wijk De Laar-West. 

Speeltoestellen

Dat groen bedacht hij mede op gezag van wijkbewoners die hij sprak. Die gaven aan dat ze ook willen kunnen wandelen en elkaar kunnen ontmoeten rond het gebouw. Ook speeltoestellen voor de kinderen uit de buurt horen erbij.

Volgens Van Wijk is er op de locatie nabij station Arnhem Zuid voldoende ruimte om te bouwen en zijn de fiets-, trein- en busverbindingen uitstekend. Inwoners van Elst en Heteren die van de poli gebruik willen maken, zijn er met de auto respectievelijk in 9 en 11 minuten. 

Van Wijk heeft zijn plan ook onder de aandacht gebracht van Rijnstate. Hij is tegenstander van het verdwijnen van de poli uit Arnhem-Zuid en tekende ook de petitie die de lokale partij Arnhem Centraal tegen de plannen begon.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.