Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Shutterstock

Ambtenaren provincie krijgen 1000 euro voor betere thuiswerkplek: ‘Dat is helemaal niet zo gek’

ARNHEM - Last van je rug of je ogen vanwege de slechte werkomgeving in huis? Dat is er voor veel ambtenaren van de provincie Gelderland niet bij. Elke ambtenaar die nu door het coronavirus thuis werkt kan 1000 euro besteden om zijn werkplek goed in te richten. 

55 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Ze hoeven nu niet naar hun kantoor te rijden... dat scheelt reistijd en reiskosten.
 • Erik

  2 jaar geleden
  Ik denk dat uw reactie precies aangeeft waar het om draait. "Ik heb het niet, dus hij mag het ook niet hebben". Kortweg: jaloezie. Een eigenschap die de mens niet siert.
 • Erik

  2 jaar geleden
  Wat u zegt zeker te weten is al meer dan 20 jaar onmogelijk: de mogelijkheid dat de werk-/studeerkamer thuis voor werknemers tot aftrekposten leidde, is reeds voor de eeuwwisseling afgeschaft. Die kleine ondernemer waar u naar verwijst kan deze kosten onder voorwaarden nog wel in mindering brengen op zijn inkomen. 
 • A. Thimister

  2 jaar geleden
  Lijkt mij toch een 1 aprilgrap. Salaris van een ambtenaar is toereikend genoeg om een werkplek in te richten, die hebben dit zeker niet nodig. 
 • Erik

  2 jaar geleden
  Empathie is heel makkelijk de nek om te draaien door woordkeuze. Bijvoorbeeld: je gebruikt het woord 'bonus', terwijl het in werkelijkheid gaat om geld dat al enige tijd geleden beschikbaar is gesteld voor arbeidsvoorwaarden. In overleg tussen werkgever en werknemers is afgesproken dat geld niet om te zetten in structureel salaris, maar te reserveren voor een regeling om het thuiswerken te ondersteunen. Dan kun je dat geld in deze tijd op de plank laten liggen en over 6 maanden met een regeling komen. Dat lijkt mij heel onhandig. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.