Amerikaanse para's schieten met losse flodders bij Arnhemse Oorlogsmuseum

VIDEOARNHEM - De kogels mogen dan losse flodders heten maar ze zijn nog steeds gevaarlijk: op gepaste afstand kan het publiek dit weekend in Arnhem een echte demonstratie meemaken van de wapens waarmee de Amerikaanse parachutisten in september 1944 bittere gevechten leverden tegen de troepen van nazi-Duitsland tijdens D-Day in Normandië en Operatie Market Garden in Nederland.

Demonstratie van twee revolvers.
Volledig scherm
Demonstratie van twee revolvers. © Rolf Hensel

,,Het kan zijn dat de knallen hard aankomen", waarschuwt wapeninstructeur Richard Corstens in het kampement dat de re-enactment groep Five-O-Sink heeft opgezet voor het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 aan de Kemperbergerweg ten noorden van de stad. ,,Houd uw oren dicht. Voorkom oorschade.” De wapens waarmee de acteurs in Arnhem schieten zijn natuurlijk onklaar gemaakt, daar is zelfs een levendige handel in. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.