Volledig scherm
De Amsterdamseweg in Arnhem.

Amsterdamseweg in Arnhem twee maanden op de schop

ARNHEM - Automobilisten die regelmatig via de Amsterdamseweg naar de A12 rijden moeten vanaf Pinksteren rekening houden met oponthoud. De provincie Gelderland begint dinsdag 22 mei met  werkzaamheden aan de weg. Twee van de vier rijstroken zullen gedurende negen weken worden afgesloten.

Volledig scherm

De ingrijpende wegwerkzaamheden behoren tot het regulier onderhoud van de Amsterdamseweg. Vanaf de Schelmseweg tot aan de A12 moet het verkeer rekening houden met een vertraging van 4 minuten tot een half uur. Met behulp van gele borden en lichtkranten wordt het verkeer in Arnhem en Oosterbeek op de hoogte gebracht van het werk. 

,,De Amsterdamseweg wordt niet helemaal afgesloten en het oponthoud blijft binnen de perken. We hopen dat verkeersdeelnemers niet kiezen voor sluiproutes’’, zegt een woordvoerder van de provincie.

Dreijenseweg

De Dreijenseweg in Oosterbeek richting Amsterdamseweg wordt wel afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer zal via de Schelmseweg of Wolfheze moeten rijden.

De Amsterdamseweg krijgt gedurende negen weken een nieuwe asfaltlaag. Verkeerslichten op drie kruisingen gaat de provincie verbeteren op de doorstroming te bevorderen. Daarnaast komen er hier en daar een vangrail. 

De werkzaamheden beginnen op dinsdag 22 mei op het gedeelte tussen Schelmseweg en de kruising met sportcentrum Papendal. Op 3 juli gaat het werk verder tussen Papendal en de kruising met Planken Wambuis. Tot slot zal het deel tussen Planten Wambuis en de A12 worden opgepakt.

De wegwerkzaamheden aan de Amsterdamseweg kosten de provincie Gelderland 2,5 miljoen euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.