Volledig scherm
PREMIUM
Trijntje Oosterhuis tijdens een masterclass in het kleine kerkje van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem tijdens AMZAF 2018. © Rolf Hensel

AMZAF-festival kijkt om zonder wrok en verwacht veel van nieuwe stek in Rozendaal

VideoARNHEM/ROZENDAAL - Na acht jaar Nederlands Openluchtmuseum moet het AMZAF Young Talent Festival omzien naar een nieuwe locatie. Die werd na enig zoeken gevonden bij Kasteel Rosendael. Het is even wennen. ,,Maar de kwaliteit is zeker niet minder.”

Volledig scherm
Markt bij Kasteel Rosendael. © DG

Voorzitter en artistiek leider Rob Nijenhuis van het AMZAF Young Talent Festival was dolgraag doorgegaan in het Nederlands Openluchtmuseum (NOM). ,,Maar ons contract liep in 2018 af en het nieuwe management van het museum wilde niet verder”, zegt Nijenhuis. Jammer, vindt hij. ,,Want het was een super mooie locatie. We zaten er niet voor niets al acht jaar.”

Het Arnhemse festival moest op zoek naar een nieuwe locatie, liefst omheind, maar vooral met een ‘passende sfeer’. Arnhems Buiten passeerde de revue, Industriepark Kleefse Waard, Park Sonsbeek ook, maar uiteindelijk viel de keuze op het park rond Kasteel Rosendael. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jan Markink en GroenLinkser moeten Arnhemse bestuurscrisis oplossen

    Jan Markink en GroenLink­ser moeten Arnhemse bestuurs­cri­sis oplossen

    ARNHEM - Er wordt toch een poging gedaan de crisis in het Arnhemse college van burgemeester en wethouders op te lossen. Dat is de uitkomst van het debat dat de gemeenteraad van Arnhem woensdagmiddag en -avond heeft gevoerd over de bestuurscrisis. De raad nam met 19 tegen 20 stemmen een motie van de VVD aan waarin is vastgelegd dat Gelders gedeputeerde Jan Markink en een nader te bepalen GroenLinkser een eerste verkenning gaan uitvoeren tot een oplossing.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.