Volledig scherm
'Theo Tuinplanten' op de tijdelijke markt aan de Nieuwe Havenweg. ,,Volgend jaar sta ik graag met meer collega's.'' © Harry van der Ploeg

Animo ondernemers voor noodmarkt Arnhem valt tegen

ARNHEM - De noodmarkt aan de Westervoortsedijk bij de Nieuwe Havenweg in Arnhem werd vanochtend matig bezocht. Veel marktkooplieden bleven thuis, her en der bleven de kramen leeg. Vishandel Koelewijn deed goede zaken. De klanten die weer en wind trotseerden toonden zich tevreden over de parkeerplaatsen dicht op de markt.

Theo van der Linde uit Wulp, onder zijn klanten bekend als Theo Tuinplanten, is teleurgesteld in de collega's die niet kwamen opdagen. ,,De vaste klanten van de markt hebben ons toch weten te vinden en dan is het jammer dat ze daarna hun favoriete kraam missen."  

De markt vindt normaliter plaats op de Markt voor het Huis der Provincie. Die plek moest echter het veld ruimen voor het podium voor het Kingsize Festival tijdens Koningsnacht en dag. Het gemeentebestuur wees de plek bij de Nieuwe Havenweg aan als alternatief. 

De groente- en fruit was vandaag vertegenwoordigd met drie handelaren. Voorts waren er twee kramen voor stoffen, twee voor tuinplanten, een viskraam, een kraam met spullen voor de mobiele telefoon en een wagen met zoetwaren. 

Van der Linde roept zijn collega's op om volgend jaar een betere beurt te maken en massaal naar de Nieuwe Havenweg te komen. ,,Als service naar je vaste klanten. Je weet dat het met zo'n dag behelpen is maar ik vind niet dat het hier slecht loopt. Het is voor mij zeker niet: dit eens maar nooit meer. Maar ik vind dat het gemeentebestuur wel iets meer had mogen doen om deze plek bekend te maken." Rond de Markt is vandaag nergens met borden aangegeven waar de warenmarkt wordt gehouden. 

Van der Linde: ,,Een paar borden zou wel zo netjes zijn als extraatje van de gemeente. Een tip voor volgend jaar. Ik heb net nog gesproken met een klant die nergens iets van af wist. Hij is vanochtend het politiebureau aan de Beekstraat binnen gestapt om te vragen waar de markt gebleven was. Ze hebben het hem netjes uitgelegd."

Flyers

Volgens een woordvoerder van de gemeente hebben er wel borden gestaan bij de Markt maar zijn deze weer verwijderd bij de opbouw van het podium. ,,Bij terugplaatsing zou de veiligheid in het geding komen.'' Via persberichten, Facebook en flyers op de markt is de tijdelijke verhuizing ook bekend gemaakt.

Volledig scherm
Overzicht op de noodmarkt vanaf de Nieuwe Havenweg. © Harry van der Ploeg
Volledig scherm
Uitzicht op een van de groentehandelaren op de noodmarkt. © Harry van der Ploeg
Volledig scherm
Drukte bij de viskraam. © Harry van der Ploeg

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.