Anwar Mansaladoon is de 'Beste Nieuwkomer'
Volledig scherm
PREMIUM
Anwar Mansaladoon is de 'Beste Nieuwkomer' © Rolf Hensel

Anwar (31) mag zich ‘Beste Nieuwkomer’ noemen: ‘Wij zijn geen gelukszoekers’

ARNHEM - Anwar Manlasadoon (31) is een van de zes winnaars van de landelijke verkiezing ‘Beste Nieuwkomer’. ,,Vroeger zag ik mezelf als slachtoffer van de oorlog in Syrië. Nu zie ik het als een kans.”

18 reacties

 • Fred Schuit

  4 maanden geleden
  Ik gun Anwar alle goeds en ik hoop dat hij blij is met de winst. Maar ik vind een wedstrijdje 'Wie is de beste vluchteling' echt van de pot gerukt en typerend Nederlands. Maar goed, wie weet biedt dit een podium voor verdere aandacht voor vluchtelingenproblematiek.
 • Nico Tukker

  4 maanden geleden
  @ Staefan Wijkamp: Je hebt zelf de vrijheid om te migreren waarheen je maar wilt als je het hier te druk vindt worden. Veel anderen hebben die vrijheid helaas niet.
 • m bruijn

  4 maanden geleden
  @Gerry Rutten: Hij wilde mogelijk niet de kans lopen om in het leger van Assad te moeten dienen.
 • Jan Schamp

  4 maanden geleden
  Anwar is positief ingesteld en wil in Nederland zijn steentje bijdragen en is duidelijk niet gekomen voor een uitkering. De reden van zijn vlucht is niet helemaal duidelijk, oorlog is bekend moest hij anders het leger in om tegen zijn eigen landgenoten te vechten? Degenen die uit niet gevaarlijke landen komen bederven het voor mensen als Anwar. Maar hier zit de fout bij de overheid n.l. asiel aanvragen uit veilige landen niet in behandeling nemen maar direct terug sturen.
 • A.M. Berben

  4 maanden geleden
  Enerzijds zijn grote delen van Syrië gewoon bewoonbaar en wonen daar ook mensen die geen last hebben van de dictatuur en anderzijds kunnen wij hier in West-Europa simpel niet die aantallen vluchtelingen opvangen die nog steeds maar blijven komen. Hiervoor mag wel meer aandacht komen, ook in deze krant. Daarnaast hebben wij nog veel minderjarige asielzoekers die hun familie mogen laten overkomen, terwijl we ook nog woningnood hebben. Maar politiek onbelangrijk kennelijk want er verandert niets.
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.