File op de A12 bij Duiven in de avondspits.
Volledig scherm
File op de A12 bij Duiven in de avondspits. © Jan Ruland van den Brink

ANWB: Steeds meer file in oosten en zuiden, A12 en A50 stijgen in top-10 avondspits

NIJMEGEN - De vertraging voor verkeer in het oosten en zuiden van het land is de eerste maanden van dit jaar flink harder gestegen dan in de Randstad. Dat meldt de verkeersdienst van de ANWB dinsdag. De top 10 van files in ochtend- en avondspits telt meer knelpunten in deze regio’s dan voorheen.

12 reacties

 • Theo

  4 jaar geleden
  Overheden subsidiëren autogebruik. Wegenbelasting, opgelden etc. dekken niet de kosten die massaal autogebruik veroorzaken. Van parkeerplekken tot zorgkosten, klimaatverandering-bijna 10 miljoen auto's op de Nederlandse wegen is toonbeeld van decennia lang wanbeleid van overheden. OV en fiets horen de norm te zijn-de auto is zo 20ste eeuws !
 • Fietser

  4 jaar geleden
  “Overigens groeide de hinder door files op alle A- en N-wegen in ons land in het eerste kwartaal van 2019 met 7 procent, zegt de ANWB”Dat files in het hele land toenemen is het gevolg van meer verkeer op de A en N wegen.De file dat ben jij.
 • Jan

  4 jaar geleden
  triest .... niet echt iets om trots op te zijn in zevenaar :(
 • Fietser

  4 jaar geleden
  Door uit de auto te blijven houd ik de lucht schoner en draag persoonlijk bij aan minder files.Een Speed Pedelec is vele malen goedkoper in aanschaf en onderhoud dan een auto en heeft een veel kleinere foodprint. Je betaalt er geen wegenbelasting over. Er zijn soms ook gunstige regelingen en leasemogelijkheden voor. Online verzamelen zich steeds meer filemijders die de auto wegdeden en gingen snelfietsen. Veel van hen willen nooit meer in de file terug.Het staat je vrij om achteraan de file aan te sluiten maar het is effectiever om er uit te blijven.
 • Vrouwke

  4 jaar geleden
  Maar fietser, je krijgt van mij alleen respect als je dat ook als echte strijder doet, dus niet op een racefiets, niet op een e-bike. Gewoon op een oer Hollandse stevige fiets, bij voorkeur zonder versnellingen en met terugtraprem. Want niet iedereen kan een race-fiets of e-bike betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem