Volledig scherm
File op de A12. Vanwege het begin van de herfstvakantie verwacht de verkeersdienst van de ANWB een lange en drukke vrijdagspits. © ANP

ANWB waarschuwt voor drukte rond Arnhem vanwege herfstvakantie

ARNHEM/ DEN HAAG - Automobilisten moeten vrijdagmiddag rekening houden met flinke verkeersdrukte, met name rond Arnhem en Utrecht. Daarvoor waarschuwt de verkeersdienst van de ANWB. Oorzaak is het begin van de herfstvakantie in de regio Zuid.

Naar verwachting ontstaan de eerste files van de avondspits rond 13.00 uur en houden die aan tot omstreeks 19.00 uur, aldus de ANWB. Vooral rond Utrecht en Arnhem wordt het volgens de verkeersdienst aansluiten geblazen.

De drukste wegen zijn waarschijnlijk de de A12 tussen Utrecht en Arnhem, de A1 in de richting Apeldoorn-Hengelo en de A28 tussen Utrecht en Zwolle. Ook in het zuiden wordt het volgens de ANWB druk, vooral rond Den Bosch en Eindhoven.

Evenementen

Komende week kunnen verschillende wegwerkzaamheden en evenementen ook voor verkeershinder zorgen. Zo is er zaterdag de voetbalwedstrijd Nederland - Duitsland in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en zondag een marathon in Eindhoven. Ook het evenement Lego World in de Jaarbeurs Utrecht kan vanaf donderdag voor extra files zorgen.

Scholieren in het zuiden van het land kunnen vanaf vrijdag genieten van de herfstvakantie die een week duurt. De scholen in het noorden en de regio Midden Nederland sluiten de deuren een week later.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.