September 2015. In de voormalige Arnhemse Koepelgevangenis worden voorbereidingen getroffen om enkele honderden asielzoekers op te vangen.
Volledig scherm
PREMIUM
September 2015. In de voormalige Arnhemse Koepelgevangenis worden voorbereidingen getroffen om enkele honderden asielzoekers op te vangen. © ANP

Architect noemt de Arnhemse Koepelgevangenis uniek in de wereld: ‘Dus hou de koepel open’

ARNHEM - Het plan om het stadstheater in de Arnhemse Koepelgevangenis te vestigen, schiet architect Martin van Dort in het verkeerde keelgat. Sinds 1992 is hij al met het markante gebouw aan de Wilhelminastraat bezig. ,,Dat zou eeuwig zonde zijn. De koepel is zo groot dat het hele Pantheon in Rome erin past.”

9 reacties

 • Eelco .

  2 maanden geleden
  Nederland heeft helaas absurde regels mbt kunstwerken. Zonder toestemming van de kunstenmaker kun je het niet aanpassen. Verwijderen kan uiteraard, dan heeft de kunstenmaker er niets over te vertellen.
 • Billie84

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij af in hoeverre de eigenaar zich realiseerd dat de gehele binnenvloer van de Arnhemse Koepel een kunstwerk is en of de kunstenaar (dan wel nabestaanden) wel akkoord gaat met een vernietiging van zijn/haar werk. (de Rijksgebouwendienst was destijds erg trots hierop, op het oude ministerie van VROM hing dan ook een grote foto van de Arnhemse Koepel en zijn vloer)
 • Bozo

  2 maanden geleden
  Heel laten dit monument ! En zeker niet om zeep helpen door er iets stompzinnigs in te bouwen.Afblijven, Geldverkwisting en monumentverkrachting !
 • Jelle Arnhem

  2 maanden geleden
  Ik ga natuurlijk wel de mist in met Scheveningen :-). Hahahha!
 • Jurgen Ik

  2 maanden geleden
  Wat een grap omdat hun iets willen zullen we auto’s moeten gaan delen om plek vrij te maken waar bezoekers kunnen parkeren . (Delen die dit verzinnen hun auto ook?)

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

Arnhem e.o.