Arnhem Band speelt Vitesse-klassieker thuis: ‘Normaal een drukke periode, nu een heel vreemde’

videoARNHEM - Hoe maak je als band muziek als je niet samen kunt komen? Daar heeft de Arnhem Band iets op bedacht: thuis voor de camera het lied ‘Whatever You Want’ van Status Quo spelen en het resultaat in een video aan de hele wereld tonen. 

Je kunt - met de ogen gesloten - bijna niet horen dat de jeugdige muzikanten in hun eigen huis spelen, maar dat is precies wat de leden van de Arnhem Band ten tijde van corona hebben gedaan. Met een trompet, trommel of blokfluit achter de camera speelden de jongens en meiden toch een beetje samen. 

Net als alle verenigingen en groepen moest bandleider Joris Middelbeek de plotselinge keuze maken om alle repetities en optredens af te gelasten. ,,Normaal gesproken is mei onze drukste maand. Op Koningsdag zouden we een eigen evenement hebben en onze Taptoe-show presenteren. Daarmee wilden we door het hele land gaan. Nu is alles afgelast. Het is een heel vreemde periode.” De muzikanten volgen digitaal les om nog wat te doen te hebben.

Vitesse

Het idee voor de virtuele repetitie komt uit de koker van dirigent Maarten Pijnenborg. ,,Hij is onze betaalde kracht en heeft nu ook meer vrij. Hij wilde de uitdaging wel aan om alle ingezonden videobeelden aan elkaar te plakken. Daar heeft veel tijd in gezeten”, weet Middelbeek. 

‘Whatever You Want’ is niet toevallig gekozen: het is de opkomstmuziek bij wedstrijden van Vitesse. Middelbeek: ,,We speelden het lied om die reden ook tijdens carnaval. Het is opzwepend en vrolijk, geschikt voor deze tijd.”

Volgende video komt snel

Op de Facebook-pagina van de muziekvereniging stromen de positieve reacties op de uitvoering binnen. De fans van de thuisvideo hoeven niet lang te wachten op een vervolg. ,,Binnen twee weken nemen we een uitvoering van een zelf gearrangeerd stuk op, gemaakt door Maarten Pijnenborg”, zegt Middelbeek. 

Muzikanten van de Arnhem Band repeteren thuis. Het resultaat is een muziekvideo.
Volledig scherm
Muzikanten van de Arnhem Band repeteren thuis. Het resultaat is een muziekvideo. © Arnhem Band

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.