Volledig scherm
De Arnhem Band moet na 45 jaar op zoek naar nieuwe ruimte ivm verkoop van Walburgiskerk. © Marc Pluim

Arnhem Band verliest thuishonk na 45 jaar

ARNHEM - Na meer dan 45 jaar moet de Arnhem Band noodgedwongen afscheid nemen van zijn thuishonk, een bijgebouw van de onlangs verkochte Sint Walburgiskerk in Arnhem. De huur is al door het parochiebestuur opgezegd. 

De muziekvereniging krijgt van Theo de Rijk, de nieuwe eigenaar van de kerk, bijgebouwen en omliggend terrein, tot eind dit jaar de tijd om een nieuw complex te vinden.

,,We zijn nu naarstig op zoek naar een geschikte ruimte die voor een betaalbare prijs te huren is. Dat is in Arnhem best lastig’’, zegt Fred Rappange, secretaris van de Arnhem Band. Voor de goede orde, het gaat niet om een oefenruimte. 

'Meer dan muziek alleen'

De Arnhem Band is een muziekvereniging, lid van Scouting Nederland, met 42 leden in de leeftijd van 9 tot 30 jaar. Ze verzorgt jaarlijks onder andere een bijdrage aan de Airborne Herdenking (deze maand) en de Dodenherdenking (4 mei) in Arnhem. De vereniging is landelijk ook bekend vanwege zijn deelname aan taptoes en andere muziekevenementen.

Rappange betreurt het aanstaande verlies van dit verenigingsgebouw, bekend bij honderden (oud-)leden van de Arnhem Band. ,,Naast ruimte voor  voorbereidingen van de optredens, vele activiteiten ('en dat is meer dan muziek alleen') en de vergaderingen, was de vertrouwde bandkelder vooral ook hèt thuishonk voor het gezellig samenzijn van de Arnhem Band’’, aldus Rappange.  

Kelder

Vanaf 1972 had de Arnhem Band de beschikking over de gehele kelder onder het zogenoemde 'verenigingsgebouw'.  Het is de locatie waar de opslag van instrumenten en kleding van de Arnhem Band plaats vindt, evenals de materialen (Sinterklaaspakken en dergelijke)  van de Stichting Evenementen Arnhem Band en het complete archief van de muziekvereniging. 

De Stichting Evenementen Arnhem Band organiseert al decennia vele activiteiten, zoals onder andere de Sinterklaasactie en het jaarlijkse Koningsdag-evenement op het Walburgisplein, bij de kerk.

De Arnhem Band zoekt momenteel een accommodatie met een oppervlakte van minimaal 150 vierkante meter met verwarming, licht, stromend water en sanitair. Een nieuwe locatie ligt, aldus Rappange, bij voorkeur tussen Arnhem Centrum en (grofweg) Presikhaaf met voldoende parkeerplaatsen.  Als dat niet op tijd lukt, moet de muziekvereniging noodmaatregelen nemen zoals opslag in containers.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.