De grote rode kater Mees heeft weinig trek in de gebitscontrole in dierenkliniek Arnhem Zuid-West (archieffoto). Gebitscontroles zijn belangrijke om erger te voorkomen, zegt assistent-dierenarts Dirk Loeffen van Care4animals in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
De grote rode kater Mees heeft weinig trek in de gebitscontrole in dierenkliniek Arnhem Zuid-West (archieffoto). Gebitscontroles zijn belangrijke om erger te voorkomen, zegt assistent-dierenarts Dirk Loeffen van Care4animals in Arnhem. © Rolf Hensel

Arnhem betaalt mee aan rekening dierenarts

ARNHEM - Arnhemmers die op de armoedegrens leven en een huisdier hebben, krijgen indien nodig een tegemoetkoming in dierenartskosten. Het stadsbestuur hoopt zo te voorkomen dat minima de dierenarts mijden omdat zij voor een behandeling of medicatie geen geld hebben. 

12 reacties

 • Marjoweettbeter

  4 jaar geleden
  Nee hoor dat heet ervaring. In de schuldsanering zitten en er dan een kitten bij nemen. Huilen als de rekening komt daar trap ik niet in.
 • Marjoweettbeter

  4 jaar geleden
  Als je arm bent en van dieren houdt kun je ook vrijwilliger worden bij het Asiel. Genoeg te doen en wat.
 • NickNominus

  4 jaar geleden
  Als je al een huisdier had voordat je in de armoede kwam is dit een goed initiatief, maar deze regeling moet geen excuus zijn om alsnog dieren in huis te halen waar je niet voor kan zorgen.Als je echt om je huisdier geeft, dan ga je wel naar de dierenarts en er valt altijd wel iets te regelen met de betaling.
 • Marco

  4 jaar geleden
  Natuurlijk mag iedereen een huisdier hebben, maar het houden van een huisdier levert ook "verplichtingen" op en is geen verworven recht. Je bent verantwoordelijk voor het dier en dat is niet altijd makkelijk. Ik heb zelf een schat van een hond gehad, hij is 13,5 jaar oud geworden, maar van hetgeen hij me gekost heeft in al die jaren had ik een nieuwe (luxe) auto kunnen kopen. Je hoort me hierover niet klagen, ik heb het er voor over gehad. Maar als je weet dat je dat financieel niet kunt dragen, ga dan voor een kleiner (goedkoper) huisdier. Is voor het dier veel beter.
 • JuLIA

  4 jaar geleden
  Er zijn genoeg mensen die wél (op tijd) naar de dierenarts gaan en daarna het financiële gat moeten zien te dichten. In een traject voor (of voorafgaand aan) sanering mag je geen nieuwe schulden maken dus schraap je het ergens vandaan of gaat een betalingsregeling aan op een andere last om zo het gat weer te dichten. Dat doe je één keer en dan is de rek eruit. Wbt dieren houden bij een financiële val; feit is dat je eigenlijk geen geld er voor hebt, laat staan een spaarpotje en dat geld ook gewoon voor de kinderen.. die doe je ook niet maar even weg. Goed initiatief v d gemeente!

In samenwerking met indebuurt Arnhem