Het sinds kerst 2019 aangepaste aankondigingsbord voor de milieuzone, net over de John Frostbrug in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Het sinds kerst 2019 aangepaste aankondigingsbord voor de milieuzone, net over de John Frostbrug in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Arnhem blundert met duizenden dieselboetes: borden deugden niet

ARNHEM - Zo’n tienduizend automobilisten zijn vorig jaar ten onrechte beboet in de milieuzone van Arnhem. Verkeersborden die de zone aankondigden deugden juridisch niet. Saillant: het Openbaar Ministerie en de gemeente Arnhem wisten dat de borden onjuist waren, maar bleven wel automobilisten beboeten. 

48 reacties

 • Ton

  2 jaar geleden
  Strikt genomen hoeft er geen bezwaar te worden gemaakt om het geld terug te krijgen. Het is immers onverschuldigd betaald, dus moet de invorderaar het vanzelf terugstorten
 • Jackson

  3 jaar geleden
  Er zijn veel oudere diesels die nog een flinke waarde hebben of als klassieker alleen maar in waarde stijgen. Die ga je niet naar de sloop brengen voor een schamel bedrag. Daarnaast brengt de opgelegde milieu-maatregel totaal geen milieuwinst en is dus een compleet nutteloze actie van hysterische klimaatdrammers die, zoals altijd, buiten de realiteit staan.
 • smit

  3 jaar geleden
  Helaas, voor uw milieu gedachte.die tonnen kilometers moeten wel weer met een nieuwe accu gebeuren want de orginele gaat niet zolang mee. 
 • spiegel

  3 jaar geleden
  Als je een oude stinkdiesel hebt moet je die naar de sloop brengen. Hoe moeilijk is dat nou?
 • spiegel

  3 jaar geleden
  Mensen met een oude diesel moeten s zich schamen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem