De oververhitte woningmarkt is gebaat bij opkoopbescherming tegen beleggers die huizen alleen maar willen opdelen voor de verhuur, zo stelt de gemeente Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
De oververhitte woningmarkt is gebaat bij opkoopbescherming tegen beleggers die huizen alleen maar willen opdelen voor de verhuur, zo stelt de gemeente Arnhem. © DG

Arnhem claimt opkoopbescherming voor bijna driekwart van de woningen binnen de gemeente

ARNHEM - Het stadsbestuur van Arnhem claimt dat het bijna driekwart van de Arnhemse koophuizen binnen de gemeentegrenzen binnenkort kan beschermen tegen opkopers. Burgemeester en wethouders doen dat door bij verkoop van huizen tot een WOZ-waarde van maximaal 325.000 euro als eis te stellen dat de nieuwe eigenaar er zelf moet gaan wonen. 

2 reacties

 • Karel Koning

  4 maanden geleden
  Gewoon niet meer toestaan dat alle woningen, en monumentale panden, verkamerd worden. Tenzij het een transformatie betreft voor eengezinswoningen in de sociale huur sector.
 • Ton Boelens

  4 maanden geleden
  Zolang de huuropbrengsten onbelast zijn, is het huisjesmelken zo aantrekkelijk dat je als gemeentebestuur wel iets moet doen om verloedering van wijken te voorkomen. Dan is zo'n zelfbewoningsplicht een prima middel. Welke kritische geluiden zijn er te horen? Van wie en waarom?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.