Volledig scherm
PREMIUM
De Nieuwe Kade in Arnhem is helemaal leeg. Als gevolg van de lage waterstand is de stad voor sommige cruiseschepen onbereikbaar geworden. © DG

Arnhem door laagwater onbereikbaar voor passagiersschepen

ARNHEM - De extreem lage waterstand in de Nederrijn maakt het cruiseschepen onmogelijk om in Arnhem aan te meren. Al vijf kapiteins moesten noodgedwongen afzien van hun geplande bezoek aan de Gelderse hoofdstad.

Quote

Dit is echt extreem. Dit is niet eerder gebeurd

Woordvoerder gemeente Arnhem

De minimale diepgang in de rivier is momenteel als gevolg van de aanhoudende droogte en het open zetten van de sluizen bij Driel niet meer dan 1,40 meter. De lage waterstand heeft al maanden gevolgen voor vrachtvervoerders, die veel minder lading kunnen verstouwen dan gewoonlijk, maar nu dus ook voor passagiersschepen.

Cruiseschip Swiss Crystal met Duitse toeristen moest afzien van het ingeroosterde bezoek aan Arnhem. De gids van de geplande stadswandeling, gisterochtend, moest maandagavond in allerijl worden afgebeld. Het schip kon de stad eenvoudig niet bereiken. Het is een van de vijf cruiseboten die inmiddels hun plannen hebben moeten omgooien vanwege het laagwater, zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem. Daarnaast is ook de Zonnebloem uit zijn thuishaven verdreven. Door de diepgang van het schip kan die Arnhem niet langer bereiken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.