Stadhuis Arnhem met Eusebiuskerk.
Eusebius
Gemeentehuis
Fontein
Volledig scherm
PREMIUM
Stadhuis Arnhem met Eusebiuskerk. Eusebius Gemeentehuis Fontein © DG

Arnhem en Hoge Veluwe in toeristische toplijst van Lonely Planet

ARNHEM - De stad Arnhem en Nationale Park De Hoge Veluwe behoren volgens reisgids Lonely Planet tot de beste plaatsen om volgend jaar te bezoeken. Kenners verwachten dat de prominente plek een toestroom van toeristen gaat betekenen. 

Arnhem en de Veluwe staan samen met Groningen, Amsterdam, en Rotterdam in de nieuwe Best in Travel, waarin topbestemmingen wereldwijd voor het komende jaar staan. Het is voor het eerst dat twee Gelderse plekken zo nadrukkelijk en uitgebreid genoemd worden in de jaarlijkse reisgids.

Kröller-Müller Museum

Arnhem heeft zijn notering vooral te danken aan ‘75 jaar Bevrijding’, die ook volgend jaar nog gevierd wordt. Ook de binnenstad wordt aangeraden. De Veluwe wordt onder meer getipt vanwege het Kröller-Müller Museum.

,,Dit gaat serieuze reclame betekenen”, zegt Herre Dijkema, directeur van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. ,,Ik vind het hartstikke mooi dat er aandacht is voor Nederland als bestemming en voor Arnhem en de Veluwe in het bijzonder. We moeten al die aandacht vooral benutten om de rest van de regio er ook van te laten profiteren. Er is namelijk meer op de Veluwe dan alleen maar Kröller-Müller.”

Quote

Dit gaat serieuze reclame betekenen

Herre Dijkema, directeur van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.