bioscoop Rembrandt Arnhem
Volledig scherm
PREMIUM
bioscoop Rembrandt Arnhem © Rolf Hensel

Arnhem gaat de hoogte in: ‘Theatertoren’ achter Rembrandt

ARNHEM - Aan de achterkant van het Rembrandt Theater aan het Velperplein komt mogelijk een woontoren van zeker negen verdiepingen. Gedacht wordt aan de toevoeging van 100 tot 150 appartementen. De voorzijde van de monumentale voormalige bioscoop zou overeind blijven.

9 reacties

 • Daniel Wenting

  1 jaar geleden
  9 lagen is toch geen toren meer! A2 studio uit Amsterdam heeft een paar maanden geleden een mooie visualisatie gemaakt voor deze locatie. Met een toren van ong. 20 lagen vanaf de grond. Dit is toch wel de minimale hoogte die deze plek aan het bekende plein uit het monopoliespel verdient. Als je ergens de hoogte in kan, dan is het hier. Dan is gelijk dat lelijke Kpn gebouw uit het zicht. Kom op Arnhem!
 • jan eikelboom

  1 jaar geleden
  Veelgeprezen nilmijflat? Wie prijst dat inspiratieloze gedrocht?
 • Jan den Tien

  1 jaar geleden
  Als denk aan gelijke vormgeving als de Nillmijflat is al sprake van valse start. Weinig inspirerend. Maar ja dat zijn we , helaas, wel gewend. Het ontbreekt weer eens aan visie.
 • G. Kapteyn

  1 jaar geleden
  De Nillmijflat is een misbaksel dat het singelbeeld naar de kl*te heeft geholpen. Sloop dat ding en verhuis de bewoners naar de Rembrandttoren-in-wording.
 • Rock Witten

  1 jaar geleden
  Woontoren 9 etages? dat is toch geen toren, een toren is er eentje van 40 etages en lost de woningnood een beetje meer op.

In samenwerking met indebuurt Arnhem