Volledig scherm
PREMIUM
In de van Speykstraat in Arnhem brandde zondagochtend rond 10.00 uur een auto uit. © Persbureau Heitink

Arnhem helpt mee zoeken naar autopyromanen

ARNHEM - De politie in Arnhem-Zuid zoekt getuigen die kunnen helpen aan informatie over de autobranden van afgelopen weekeinde in de wijken Elderveld en De Laar-West. 

Volgens een woordvoerster van de politie zijn er enkele tips binnengekomen die nader worden onderzocht.

Dat geldt ook voor de melding over een lange slungelige jongeman die de nacht vóór de autobranden wegrende in De Laar-Oost, nadat daar een poging tot autobrandstichting was gedaan.

Tientallen autobranden

Ook dit jaar wil het in Arnhem maar niet ophouden met de autobranden. Met die van afgelopen weekeinde meegeteld, zijn er al weer zo'n vijftien te turven. Vorig jaar waren er ruim twintig, in 2017 ging de teller zelfs boven de veertig uit.

Voor zo ver er sprake is van een spoor loopt dat tamelijk willekeurig door de stad. Overigens: voor de verandering ging gistermorgen vroeg een fiets in vlammen op, nabij winkelcentrum Schuytgraaf.

Quote

Ik vond iets dat op een gesmolten pingpong­bal leek en iets van kaarsvet tussen de stoepte­gels.

Ronald Meer Canibas, Een slachtoffer van de autobranden
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.