Veel Arnhemmers hebben een volle papierkliko nu het oudpapier al enkele weken niet is opgehaald.
Volledig scherm
Veel Arnhemmers hebben een volle papierkliko nu het oudpapier al enkele weken niet is opgehaald. © DG

Arnhem hervat inzamelen oudpapier en gaat gratis grof vuil ophalen

ARNHEM - Afvalverwerker SUEZ begint dinsdag 14 april weer met het ophalen van oudpapier en karton in Arnhem. De inzameling lag in verband met de coronacrisis stil sinds dinsdag 17 maart. De routes die worden gereden, wijken wel af van het gebruikelijke schema.

De inzameling werd half maart stilgelegd omdat toen veel chauffeurs van SUEZ ziek waren. Bovendien bleek het voor de vrijwilligers die gewoonlijk de papierkliko’s in Arnhem legen lastig om de verplichte 1,5 meter afstand te bewaren. 

De komende tijd nemen beroepskrachten van SUEZ de inzameling over. Dat betekent dat de ophaalronde overdag is, waar papier normaal gesproken in de avonduren wordt opgehaald. De nieuwe routes staan op de site van de gemeente Arnhem.

Grof vuil wordt weer gratis opgehaald

Omdat de hoeveelheid afval de afgelopen weken flink is toegenomen - de gemeente vermoedt dat mensen de coronacrisis gebruiken om thuis eens flink op te ruimen - wordt grof vuil tijdelijk weer gratis opgehaald. Dat moet voorkomen dat het rond ondergrondse afvalcontainers een janboel wordt, iets waarover veel Arnhemmers de afgelopen weken hebben geklaagd.

‘Hoewel de afvalbrengstations in Arnhem open zijn, meent het college van burgemeester en wethouders, dat er extra maatregelen nodig zijn om de stad schoon te houden’, aldus de gemeente Arnhem. Daarom wordt een tijdelijke grofvuilservice in het leven geroepen. 

Vanaf maandag 20 april kan online bij SUEZ een afspraak gemaakt worden om grof vuil op te laten halen. Voor het aanbieden ervan gelden wel specifieke regels. De grofvuilregeling geldt vooralsnog tot 1 juli.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.