Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ThinkStock

Arnhem hijst regenboogvlag als reactie op antihomopamflet

ARNHEM - De gemeente Arnhem heeft maandag aan het eind van de middag de regenboogvlag gehesen bij het stadhuis. Het gaat om een reactie op de zogenoemde Nashville-verklaring, ondertekend door honderden orthodoxe christenen en predikanten die vinden dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen.

De gemeenteraadsfractie van D66 vroeg burgemeester Ahmed Marcouch eerder al de regenboogvlag te tonen als steunbetuiging aan homoseksuelen, nu orthodoxe christenen zich met een antihomopamflet tegen hen hebben gekeerd.

‘Arnhem is nadrukkeijk een regenboogstad waar je in veiligheid en vrijheid mag zijn wie je bent’, reageerde Marcouch in een tweet. ‘Ongeacht je geaardheid of achtergrond. Daar staan we voor!’ Met het hijsen van de regenboogvlag worden zijn woorden nu kracht bijgezet. 

De gemeente heeft een foto van de wapperende vlag op Twitter geplaatst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.