De politie hield afgelopen weekend een grote controle op de Arnhemse Rijnkade. Omwonenden klagen over drukte, straatraces en drugsoverlast.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie hield afgelopen weekend een grote controle op de Arnhemse Rijnkade. Omwonenden klagen over drukte, straatraces en drugsoverlast. © Gerard Burgers

Arnhem in actie tegen overlast Rijnkade: extra plantenbakken en meer verkeersdrempels

ARNHEM - In opdracht van de gemeente Arnhem worden komende week extra plantenbakken geplaatst op de lage kade van de Rijnkade. Dat moet de overlast door hardrijders tegengaan. Er worden ook meer verkeersdrempels aangekondigd. Wanneer die komen is nog niet bekend.

3 reacties

 • joan sas

  5 maanden geleden
  Hinder van uitlaten zonder dempers voorkom je niet met drempels en bakken; de pakkans is nihil. Zo'n quad/motor zonder uitlaatdemper rijdt probleemloos langs een politiewagen die staat te handhaven, bleek vorig weekeinde. Ruiten zijn [illegaal] gevaarlijk donker, maar ook die pakkans is nihil. De 'leipo's' gniffelen van vogelvrijheid en lachen de politie uit; ze hebben lak aan regels. VERHOOG DE PAKKANS! Pak hun speeltjes af ter controle. [Late] herrie is het grote probleem van veel omwonenden.
 • erik roelofs

  5 maanden geleden
  En nu ook stevig handhaven en dat gajes beboeten bij ELKE overtreding. Fouilleren, auto's checken en bekeuren indien van toepassing. Dit past toch niet op een kade die bedoeld is voor toeristen en eigen inwoners die zonder intimidatie vrijuit willen flaneren.
 • Bart van van Etten

  5 maanden geleden
  Met Hoge drempels wordt het veiliger, met plantenbakken gaan ze slalommen en vliegen ze uit de bocht, waardoor ze mensen gaan aanrijden...

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.