‘Arnhem is the place to be voor prostituees en mensen die seks zoeken’

ARNHEM - Vierhonderd prostituees bezocht het Prostitutie Controle Team (PCT) van de politie Oost-Nederland sinds 2016. Johan Stam, Korpsexpert Mensenhandel, Smokkel en Prostitutie, legt samen met zijn team van tien collega’s de bezoeken af. 

Hoe maken jullie eigenlijk een afspraak met een sekswerker?
,,Op de enige manier waarop dit mogelijk is, namelijk door te reageren als klant op de advertentie, waarna een afspraak gemaakt wordt. Eenmaal binnen maak ik mij direct als agent bekend.”

En dan?
,,We controleren de identiteitsgegevens en een eventuele vergunning. Maar eigenlijk draait het om het opsporen van minderjarigheid, illegaliteit en dwang. Het gaat dus om alles wat je rondom die formaliteiten ziet. Is iemand onrustig? Wordt iemand meteen gebeld om te vragen wat er aan de hand is? Liggen er meerdere telefoons? Wij werken dan met een 0 + 0 + 0 = 1 principe. Dat betekent dat allerlei factoren toevallig zouden kunnen zijn, maar bij elkaar toch iets betekenen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.