Lodewijk Lamers legt uit waarom je deze twee met hun wortels verstrengelde beuken niet van elkaar moet scheiden. Kees Hin kijkt toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Lodewijk Lamers legt uit waarom je deze twee met hun wortels verstrengelde beuken niet van elkaar moet scheiden. Kees Hin kijkt toe. © Rolf Hensel

Arnhem kapt 800 bomen in Klarenbeek. Dunnen roept protesten op onder liefhebbers van park

ARNHEM - De gemeente Arnhem wil zo'n 800 bomen kappen in Park Klarenbeek. Om droogtebestendige soorten de ruimte te geven in het bos in deze tijd van klimaatverandering. Het dunnen is echter een doodzonde in ogen van bezorgde Arnhemmers die zich juist zorgen maken over het klimaat. 

28 reacties

 • Maarten Windemuller

  1 maand geleden
  Helder verhaal. Doorgaan.
 • Peter Wildschut

  2 maanden geleden
  Het is een goede zaak om bomen in Park in balans te houden. Achterstallig onderhoud heeft hier al veel doen verdwijnen (denk aan uitzichtpunt de Steenen Tafel). En ja soms moet je dus keuzes gaan maken.Dingen zijn soms anders dan het op eerste oog lijkt en ga je luisteren naar Kees en Jan dan kom je snel tot inkeer. Deze mensen zijn begaan met gezond voortbestaan van Park Klarenbeek juist ook voor ons nageslacht. Neemt niet weg dat goede uitleg pre is om misverstanden zoals nu zijn gerezen te voorkomen.Maar petje af voor deze mensen.
 • Wim

  2 maanden geleden
  Wat is natuur? Als je oerbos bedoelt heb je gelijk: dat komt niet meer terug in Nederland. Te vol. Maar natuur is veel meer dan oerbossen. Heggen, struiken, schraal grasland, Posbank, Waddenzee of Markerwadden. Allemaal natuur. Soms best oud en soms splinternieuw. En heel belangrijk om voor in de bres te springen. Want de natuur heeft nauwelijks een stem. Boeren, bosbouwers en projectontwikkelaars hebben wel een luide stem. Denk samen na, voor een betere natuur.
 • J Peters

  2 maanden geleden
  Bij de gemeente is het helemaal in hun bol geslagen. Op ijseloord 2 Kappen ze ook over een lengte van ik weet niet hoeveel alle bomen die gezins zijn. En een paar weken daarna,met veel bombarie planten ze met een ondernemer 3 boompjes.dat goed is voor de natuur. Ze zijn helemaal koek koek daar. Ga maar eens kijken wat daar een kaalslag heeft plaatsgevonden.
 • nelb

  2 maanden geleden
  Ach ja, iedereen wil kennelijk een beetje interessant doen en werpt zich op als deskundige....Waar zijn de tijden gebleven dat volwassen mannen zich bezig hielden met hun postzegelverzameling...
 1. Arnhemse modeontwerper Nadia doneert haar winst aan organisatie die bossen probeert te behouden
  PREMIUM

  Arnhemse modeontwer­per Nadia doneert haar winst aan organisa­tie die bossen probeert te behouden

  ARNHEM - Het zou niet alleen maar om geld hoeven draaien van Nadia Wolterink. Ze heeft een eigen modewinkel en -label in het Modekwartier in Arnhem: Nadia Nelleke. Tijdens de coronacrisis besloot ze dat ze anders gaat ondernemen, ze wil even niet terug naar het oude normaal. Daarom gaat nu honderd procent van haar winst naar The Forest Project van Hidde Stoelinga. ,,Het moet en kan anders.”
 2. Zware vuurwerkbom treft kledingwinkel Leger des Heils; ‘Wie doet nu zoiets? Kleding kun je gratis krijgen’
  PREMIUM
  4

  Zware vuurwerk­bom treft kledingwin­kel Leger des Heils; ‘Wie doet nu zoiets? Kleding kun je gratis krijgen’

  ARNHEM - Joop Toeter van het Leger des Heils kan er met zijn hoofd niet bij waarom iemand dinsdagavond een vuurwerkbom tegen de ruiten van de tweedehands kledingwinkel in Arnhem-Zuid heeft gegooid. ,,Het moet een enorme knal hebben gegeven. De glasresten lagen tot helemaal achter in de winkel’’, zegt de beheerder van de winkel aan de Hoefbladlaan in Arnhem-Zuid.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

 2. Ziekenhuis belaagd door relschoppers
  Play

  Ziekenhuis belaagd door relschop­pers

Arnhem e.o.