Lodewijk Lamers legt uit waarom je deze twee met hun wortels verstrengelde beuken niet van elkaar moet scheiden. Kees Hin kijkt toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Lodewijk Lamers legt uit waarom je deze twee met hun wortels verstrengelde beuken niet van elkaar moet scheiden. Kees Hin kijkt toe. © Rolf Hensel

Arnhem kapt 800 bomen in Klarenbeek. Dunnen roept protesten op onder liefhebbers van park

ARNHEM - De gemeente Arnhem wil zo'n 800 bomen kappen in Park Klarenbeek. Om droogtebestendige soorten de ruimte te geven in het bos in deze tijd van klimaatverandering. Het dunnen is echter een doodzonde in ogen van bezorgde Arnhemmers die zich juist zorgen maken over het klimaat. 

28 reacties

 • Maarten Windemuller

  4 maanden geleden
  Helder verhaal. Doorgaan.
 • Peter Wildschut

  4 maanden geleden
  Het is een goede zaak om bomen in Park in balans te houden. Achterstallig onderhoud heeft hier al veel doen verdwijnen (denk aan uitzichtpunt de Steenen Tafel). En ja soms moet je dus keuzes gaan maken.Dingen zijn soms anders dan het op eerste oog lijkt en ga je luisteren naar Kees en Jan dan kom je snel tot inkeer. Deze mensen zijn begaan met gezond voortbestaan van Park Klarenbeek juist ook voor ons nageslacht. Neemt niet weg dat goede uitleg pre is om misverstanden zoals nu zijn gerezen te voorkomen.Maar petje af voor deze mensen.
 • Wim

  4 maanden geleden
  Wat is natuur? Als je oerbos bedoelt heb je gelijk: dat komt niet meer terug in Nederland. Te vol. Maar natuur is veel meer dan oerbossen. Heggen, struiken, schraal grasland, Posbank, Waddenzee of Markerwadden. Allemaal natuur. Soms best oud en soms splinternieuw. En heel belangrijk om voor in de bres te springen. Want de natuur heeft nauwelijks een stem. Boeren, bosbouwers en projectontwikkelaars hebben wel een luide stem. Denk samen na, voor een betere natuur.
 • J Peters

  5 maanden geleden
  Bij de gemeente is het helemaal in hun bol geslagen. Op ijseloord 2 Kappen ze ook over een lengte van ik weet niet hoeveel alle bomen die gezins zijn. En een paar weken daarna,met veel bombarie planten ze met een ondernemer 3 boompjes.dat goed is voor de natuur. Ze zijn helemaal koek koek daar. Ga maar eens kijken wat daar een kaalslag heeft plaatsgevonden.
 • nelb

  5 maanden geleden
  Ach ja, iedereen wil kennelijk een beetje interessant doen en werpt zich op als deskundige....Waar zijn de tijden gebleven dat volwassen mannen zich bezig hielden met hun postzegelverzameling...
 1. Kater voor Otterlose vriendengroep: 3,5 jaar na ‘babyborrel’ in Arnhem alsnog straf geëist voor matpartij
  PREMIUM
  2

  Kater voor Otterlose vrienden­groep: 3,5 jaar na ‘babyborrel’ in Arnhem alsnog straf geëist voor matpartij

  ARNHEM/ OTTERLO – Het had een memorabele avond in Arnhem moeten worden ter ere van het aanstaande vaderschap van één van hen. Onvergetelijk werd 10 september 2017 voor zeven vrienden uit Otterlo, maar niet vanwege de gezelligheid. Voor de Arnhemse rechtbank werd woensdag 1.500 euro boete geëist voor elk van hen, omdat ze bij de taxistandplaats slaande ruzie kregen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Arnhem e.o.