De gemeente Arnhem betaalde jarenlang te weinig bijstand aan kwetsbare jongeren, ontdekte juridisch adviseur Niek van Dijk
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Arnhem betaalde jarenlang te weinig bijstand aan kwetsbare jongeren, ontdekte juridisch adviseur Niek van Dijk © Rolf Hensel

Arnhem keerde jarenlang te weinig bijstand uit aan honderden kwetsbare jongeren: ‘Dit is heel wrang’

ARNHEM - De gemeente Arnhem heeft minstens vijftien jaar lang bijstandsgerechtigden van 18 tot en met 20 jaar een te lage uitkering verstrekt, ver onder het sociaal minimum. Het ging onder anderen om jongeren die zelfstandig beschermd wonen. 

6 reacties

 • Meindert Marinus

  2 maanden geleden
  ,,Maar verder terugwerken in de tijd is een operatie die uitvoeringstechnisch niet haalbaar is’’ Lekker dan. Zo komt de gemeente Arnhem er makkelijk mee weg. Dat zou niet mogen. In één woord Schandalig.
 • Ronald Ufkes

  3 maanden geleden
  dit gebeurde ook in andere gemeentes maar niet alleen bij uitkeringen maar ook met ontheffingen die niet werden toegewezen. Met mij was het zelfs zo dat ik daarna in een andere gemeente geen ontheffing meer kreeg omdat een ambtenaar van de financiële afdeling die ik daar op aanspraak mij daarna verzekerde dat ik het niet meer kreeg en mij via de belastingen ook zou gaan dwarszitten, dit alles gaat veel verder en dieper dan dat er nu bekend word via de toeslagen toeslagenaffaire.
 • Karel Koning

  3 maanden geleden
  @Lisa visser: lees het verhaal eens goed. Werk vinden en werk hebben is goed maar in dit geval gaat het om de gemeente die nalatig is geweest. Als jouw werkgever je te weinig geld geeft dan piep je ook wel anders.
 • Lisa visser

  3 maanden geleden
  Wat is er mis met werken en zelf geld verdienen? Op elk niveau is wel wat te vinden qua werk. Het loopt de spuigaten uit met het misbruik maken van uitkeringen en toeslagen. Toeslagen moeten stoppen, uitkering moet een basis-betaling worden met plicht tot werken (In de zorg genoeg te doen) loonbelasting naar beneden. Werken loont dan weer! Ik ben voor het feit dat ons belastinggeld niet zomaar even wordt uitbetaald aan iemand! Controle moet blijven en nacontrole ook!
 • hans berkenbosch

  3 maanden geleden
  Ook hier weer de menselijke maat is ver te zoeken 😠😠
 1. Opgepast, brutale dieven roven zo je elektrische fiets weg bij proefrit: ‘We zijn te goed van vertrouwen geweest’
  PREMIUM
  3

  Opgepast, brutale dieven roven zo je elektri­sche fiets weg bij proefrit: ‘We zijn te goed van vertrouwen geweest’

  ARNHEM/ OOSTERBEEK - Daar sta je dan. Je hebt net een dure elektrische fiets met kinderzitje voor een proefrit meegegeven aan een potentiële koper, een ‘jonge moeder’, die als borg een ID-bewijs of bankpasje heeft achtergelaten. Ze verdwijnt uit het zicht en komt nooit meer terug. Dus, fiets weg. En de borg blijkt bij nader inzien volkomen waardeloos.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.