Volledig scherm
PREMIUM
Gunther Demnig legt een struikelsteen aan de Hommelstaat. Achter de microfoon John Rozendaal uit Australië, vechtend tegen zijn emoties tijdens een toespraak over zijn in Auschwitz omgebrachte vader Ephraïm Roozendaal. © Erik van 't Hullenaar

Arnhem krijgt 9 nieuwe ‘struikelstenen’ voor Holocaust-slachtoffers

ARNHEM - Arnhem krijgt dit najaar negen nieuwe struikelstenen voor slachtoffers van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. De Duitse kunstenaar Gunther Demnig legt ze op 8 oktober bij de laatste adressen van de vermoorde Arnhemmers aan de Hommelstraat en de Burgemeester Weertsstraat.

Demnig brengt overal in Europa gedenktekens aan voor de huizen van mensen die door de nazi’s werden vermoord, vergast of tot zelfmoord gedreven.

Hij legde op 2 mei 2018 in Arnhem al 29 ‘Stolpersteine’ bij de laatste adressen van de slachtoffers van de Holocaust.

Meer dan 100 nabestaanden van de overlevenden uit 13 families kwamen over naar de Gelderse hoofdstad om de plechtigheid bij te wonen.  Ze kwamen uit Israël, Australië, België en Nederland. Geëmotioneerd legden ze bloemen bij de stenen en vertelden over hun overleden voorouders.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.