Volledig scherm
© ANP

Arnhem krijgt drie maanden om aan nieuwe afvalbeleid te wennen

ARNHEM - Drie maanden wennen aan het nieuwe 'omgekeerd inzamelen' en vervolgens doorpakken naar het afrekenen per zak aangeboden restafval is voldoende voor de Arnhemse burger. Dat vindt verantwoordelijk wethouder Ine van Burgsteden.

Ze had liever gezien dat Arnhemmers een half jaar vertrouwd hadden kunnen raken met ondergrondse containers voor restafval, maar die termijn is onhaalbaar nu het plaatsen van de afvalbakken flink is vertraagd. Kern van het systeem is dat alleen groente-, fruit-, en tuinafval, plastic en papier nog worden opgehaald.

Per zak betalen

Arnhem wil per 1 januari het vastrecht van de afvalstoffen verlagen, om vervolgens burgers per aangeboden zak restafval te laten betalen. Dat moet het scheiden van afval bevorderen. Tegen dat zogenoemde diftar-systeem is de nodige weerstand en dat komt mede door de snelle invoering ervan.

Van Burgsteden gaat ervan uit dat de bakken er 1 oktober staan. Het ingraven van de containers is vertraagd door het grote aantal bezwaren tegen de gekozen locaties. 

Lees meer over het nieuwe afvalsysteem in Arnhem, in papieren krant van maandag.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.