Erik Roelevink van ondernemerscollectief Plastic Fantastic.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Roelevink van ondernemerscollectief Plastic Fantastic. © Erik van 't Hullenaar

Arnhem krijgt 'eerste kantoor van afvalplastic ter wereld'

ARNHEM - Ondernemerscollectief Plastic Fantastic bouwt in Arnhem een kantoor van plastic afval. ,,Het wordt het eerste kantoor van afvalplastic ter wereld’’, stellen de initiatiefnemers Erik Roelevink en Bram Peters. Coöperatie Plastic Fantastic hoopt hiermee wereldwijd een revolutie te ontketenen in de strijd tegen 'de plastic soep' op de aardbol.

8 reacties

 • bereboot

  5 jaar geleden
  Bouwen we daar mooi een nieuwe Waalbrug van, hoeven we die niet meer te onderhouden. Jij en ik allebei 10% van de voormalige onderhoudskosten: iedereen blij.
 • KNijmegenaar

  5 jaar geleden
  Ik weet niet wanneer de bouw begint, want in Nijmegen hebben we momenteel nog wel een paar ton afvalplastic, met name ook op de Waalkade. Bij de Dar weten ze er meer van. Zie ook het 4-daagse artikel over afval op de Waalkade.
 • bereboot

  5 jaar geleden
  Ja, het is een zelfrecycleerbaar gebouw :-).Lijkt me wel een bruikbare bouwmethode in Groningen met al die gruwelijke aardbevingen; dan is zo'n soepel gebouw best bruikbaar.
 • wil

  5 jaar geleden
  Zeer goed initiatief. Plastic troep hergebruiken is een prima stap in de goede richting. Mooi bouwmateriaal, duurzaam en misschien ook niet zo duur.
 • Desirea

  5 jaar geleden
  Wel handig als de zaken niet goed lopen en de tent moet dicht hoef je alleen maar te recyclen.Maar trekt die tent niet krom bij dit weer?.......

In samenwerking met indebuurt Arnhem