Volledig scherm
Schets van het horecapaviljoen dat volgend jaar zijn deuren wil openen in Schuytgraaf in Arnhem-Zuid. © PR

Arnhem krijgt eindelijk horecapaviljoen aan plas in Schuytgraaf

ARNHEM - Het heeft zes jaar geduurd, maar nu is het dan eindelijk zo ver: in het najaar gaat de eerste schop in de grond voor een gloednieuw horecapaviljoen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf.

Zomer volgend jaar moet het de deuren openen. Horecaondernemer Sander Wind, die met vastgoedontwikkelaar Maarten Kamp aan de wieg staat van het plan, had het nieuws nog een maandje willen ophouden. Maar deze week kreeg de buitenwereld er al lucht van na een door de gemeente belegde informatieavond voor wijkbewoners.

Plas

Wind en Kamp, zelf woonachtig in de wijk, gaan aan de Schuytse Laakoever in Schuytgraaf-Zuid een horecagebouw van circa 600 vierkante meter bouwen dat deels in de op die locatie gelegen plas komt te staan. De plek is vlakbij de uitvalsweg naar de A50 (Heteren).

Quote

In de horeca worden de beste deals gemaakt

Sander Wind, Mede-initiatiefnemer horecapaviljoen Schuytgraaf

Dat is een pluspunt omdat de ondernemers zich ook op de zakelijke markt willen richten. Zowel het bedrijventerrein in Heteren als kantorenpark Gelderse Poort ligt binnen handbereik. Daarnaast willen de ondernemers voorzien in de grote behoefte onder bewoners in Arnhem-Zuid aan een serieuze horecagelegenheid, niet in het minst die van Schuytgraaf, onder wie veel zzp'ers.

,,Flexwerken en vergaderen wordt straks mogelijk bij ons'', zegt Wind. ,,Ben je zzp'er en moet je zaken doen met klanten, dan heb je bij ons de plek waar je moet zijn. In de horeca worden de beste deals gemaakt.’’

Opleidingscentrum

Aan de plas in Schuytgraaf kun je volgend jaar eten en drinken. Over de keuken wil Wind nog niet meer vertellen dan dat deze gevarieerd zal zijn. Wel wil hij kwijt dat het horecapaviljoen ook als opleidingscentrum wil gaan fungeren voor nieuw horecatalent.

Wind: ,,We willen een opleidingstraject waarin we mensen in een periode van een maand of zeven klaarstomen voor het horecavak, met aandacht voor vakmanschap en gastvrijheid.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.