Volledig scherm
Het nu nog lege pand aan de Koningsstraat. Eind februari is de beoogde opening van De Tostibar. © Gijs Burgers

Arnhem krijgt in 2017 De Tostibar met 'luxe tosti's'

ARNHEM - Horeca-ondernemers Gijs en Patricia Burgers openen eind februari een nieuwe horecazaak aan de Koningstraat in Arnhem: De Tostibar. Het is de derde horecazaak van het stel. „We gaan hoogwaardige tosti's met bijpassende wijnen en bieren serveren”, zegt Patricia Burgers.

Het duo, reeds eigenaar van Iveau Burgers & Wijnbar en Arneym Lunch & Bites, merkte dat er tijdens de lunch altijd veel vraag is naar tosti's, ongeacht de inhoud van de kaart.

Nederland tostiland
„Nederland is écht een tosti-land, maar toch blijkt de tosti vaak een ondergeschoven kindje te zijn op veel menukaarten. We willen daar nu verandering in brengen met veel aandacht voor de recepten en vernieuwende smaken”, zegt Burgers.

Kaart
Op de menukaart komen zo'n twaalf tot veertien tosti's te staan, met een prijskaartje tussen de 3,50 euro en 10 euro. Daarbij staan 'tosti-ondersteunde gerechten' als soep en salade op de kaart en zijn er bijpassende wijnen en bieren, legt de onderneemster uit.

Streekproducten
„We gaan samen met de Arnhemse bakker Tom van Otterloo speciaal brood ontwikkelen voor de tosti's en werken uitsluitend met verse seizoensproducten, bij voorkeur uit de regio”, vertelt Burgers. „We willen niet de breedte, maar de diepte in qua smaken. De kaart is nog in ontwikkeling, maar denk bijvoorbeeld aan een tosti met een goede blue stilton-kaas en een peer van dat seizoen.”

Ontbijt en 'take away'
Gijs en Patricia Burgers gaan naast lunch- ook ontbijtproducten serveren. Beiden zijn wel de hele dag te bestellen. „Denk hierbij aan pancakes, healthy yoghurt en wentelteefjes”, zegt Gijs Burgers. Ook zullen de tosti's en dranken af te halen zijn.

„We zijn druk genoeg met onze huidige zaken, maar we zijn creatief en daarom altijd op zoek naar een uitdaging. We denken met De Tostibar de horeca in Arnhem echt iets extra's te bieden”, aldus Patricia Burgers.

De beoogde opening van de zaak aan de Koningstraat is eind februari.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.