Stadion GelreDome in Arnhem. Foto ProShots
Volledig scherm
Stadion GelreDome in Arnhem. Foto ProShots

Arnhem krijgt rekening voor vallende moeren GelreDome

ARNHEM - De gemeente Arnhem moet als voormalige eigenaar van GelreDome zo'n 250.000 euro betalen voor maatregelen die jaren geleden moesten voorkomen dat er moeren en bouten uit het dak van het stadion vallen.

Dat heeft de rechter bepaald. Het probleem kwam aan het licht in december 2003, twee maanden nadat Arnhem eigenaar was geworden van het stadion. Toen werden twee moeren uit het dak gevonden op de West Tribune. Dat komt nu door het gerechtelijke vonnis in de openbaarheid.

Kosten
Arnhem verkocht GelreDome in 2007 aan Eurocommerce (inmiddels failliet), maar meldde niet de problemen met de staalconstructie. De ontwikkelaar moest vervolgens extra kosten maken omdat aandraaien van de bouten niet hielp. Inmiddels is het schroefdraad onklaar gemaakt. Alle gevaar is geweken.

Veiligheid
De veiligheid van het publiek is nooit in het geding geweest, verzekert stadiondirecteur Hèrald van de Bunt. De constructie is nauwlettend gecontroleerd sinds de problemen aan het licht kwamen. „We hebben zelfs gesproken over sluiting, maar dat scenario hebben we gelukkig nooit hoeven gebruiken.”

Stof
Eurocommerce, en na het failissement Het Gelders Stadion BV waarin Eurocommerce schuldeiser FGH Bank GelreDome in heeft ondergebracht, wilden dat Arnhem de rekening van de reparatie zou betalen. De gemeente weigerde dat, maar bijt nu bij de rechtbank in het stof.

De gemeente kan nog wel in hoger beroep.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.