De Eendrachtnarren van voetbalclub De Eendracht in hun fraaie nieuwe kostuums ter hoogte van de Klarendalse Molen in 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
De Eendrachtnarren van voetbalclub De Eendracht in hun fraaie nieuwe kostuums ter hoogte van de Klarendalse Molen in 2018. © Harry van der Ploeg

Arnhem maakt einde aan carnavalsfeest in voetbalkantines

ARNHEM - Er mag geen carnaval gevierd worden in voetbalkantines, ook niet in die van Eendracht Arnhem. De clubs hebben daarvoor niet de vereiste vergunning en ze zullen die ook niet krijgen. Dat zegt een woordvoerster van de gemeente Arnhem. 

Voorzitter Rogier Kamerbeek van De Eendrachtnarren zegt echter: ,,Wij mogen er gewoon mee doorgaan, er was hier geen enkel probleem.”

Het is geen geheim dat in voetbalkantines al jaren carnaval wordt gevierd. Maar de gemeente zegt pas vorig jaar signalen te hebben gekregen dat dat gebeurde. Daarom zijn in het afgelopen weekend controleurs langs alle clubhuizen in Arnhem getrokken voor intensieve controles. Daarbij werd op de meeste plaatsen niets gevonden. 

De Malle Burgers met hun op de sluiting van de Koepelgevangenis geïnspireerde bijdrage aan de carnavalsoptocht in Arnhem in 2014.
Volledig scherm
De Malle Burgers met hun op de sluiting van de Koepelgevangenis geïnspireerde bijdrage aan de carnavalsoptocht in Arnhem in 2014. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.