Tijs Bergevoet wil af van het zwerfvuil dat achterblijft na het nachtelijk feesten op Strand Zuid op de Stadsblokken bij de Rijn in Arnhem. ,,Ruim de boel zelf netjes op.”
Volledig scherm
PREMIUM
Tijs Bergevoet wil af van het zwerfvuil dat achterblijft na het nachtelijk feesten op Strand Zuid op de Stadsblokken bij de Rijn in Arnhem. ,,Ruim de boel zelf netjes op.” © Rolf Hensel

Arnhem moet schipperen met een zomer vol overlast: ‘Dat mensen niet kunnen slapen, is onacceptabel’

Om te voorkomen dat Arnhem een zomer vol overlast te wachten staat, kondigt burgemeester Ahmed Marcouch maatregelen aan.  Op diverse plekken in de stad was het in de afgelopen tijd al raak. Uitgelaten jongeren namen bezit van Sonsbeekpark, strandjes en kades rondom de Rijn, vaak tot diep in de nacht. ,,Dat mensen niet meer kunnen slapen rond Sonsbeek vind ik onacceptabel’ zegt Marcouch.  Vier brandhaarden op een rij.

9 reacties

 • patrick wijgman

  1 jaar geleden
  ….komt allemaal voort uit A . Opvoeding B. Softe straf nou eigenlijk nooit straft politie vrijwel nooit).
 • Eelco de Boer

  1 jaar geleden
  Wat betreft de zooi op stadsblokken heeft die meneer helemaal gelijk. De snelste oplossing: alles één keer goed opruimen. Dus de zakken afval op de voorgrond plus de gammele hekjes en de verroeste container erachter.
 • joan sas

  1 jaar geleden
  Bij controles kijkt politie of men rijbewijs heeft; geen boete voor geluidhinder; dat zou veel PV-rompslomp geven. Ik zag nog geen rolbank/geluidsmeter. PV [Probleem Verplaatsen] is zinloos als ze elders gaan racen. De R-factor van foute uitlaten moet lager. Ooit was je de sjees kwijt bij 2e controle; boete bij 1e controle. Voor auto's is er APK; wat is er voor motoren? Als motor met ' sportuitlaat' stilstaat op weg is hij al strafbaar. Als ze zo'n ding starten het. In een pijp past geen demper!
 • j huisman

  1 jaar geleden
  voor mij twee vragen waar de Gelderlander wel eens wat dieper op in mag gaan. A. is dit een Arnhems fenomeen of landelijk? B. wat is de achterliggende oorzaak van dit gedrag? Zaken simplificeren (handhaven...) is zo makkelijk, de oorzaak haal je daar niet mee weg. Het duikt dan gewoon ergens anders op (waterbed-effect).
 • Hans de Graaf

  1 jaar geleden
  Zolang dit nog mogelijk is, blijft het vergroenen overbodig...

In samenwerking met indebuurt Arnhem