Volledig scherm
Vignet van de culturele koopzondag 'Kijken kijken kopen' van BLIKprojecten. © BLIKprojecten

Arnhem pakt uit met culturele koopzondag

ARNHEM - Arnhem krijgt op 2 april een nieuwe culturele koopzondag met theater, muziek, dans en poëzievoordrachten in het stadshart. Dit alles onder  de titel ‘Kijken. Kijken. Kopen’.

Het winkelend publiek kan rekenen op ruim 30 acts. Iedere voorstelling duurt een kwartier en is meerdere keren per dag te zien. De organisatie van het festival is in handen van BLIKprojecten, een groep programmamakers die in het verleden  'Kijken Kijken Kopen' in Utrecht en Alkmaar van de grond heeft getild.

Aard

Het is de bedoeling om veel acts speciaal toe te snijden op de aard van de winkels.  De organisatie heeft een wervende tekst bij bedacht bij alles: 'Tijdens het passen van een paar schoenen verrast worden met een ‘spoken word’ performance. Of in je zoektocht naar de perfecte zomerjurk getrakteerd worden op een klassiek concert. Het kan je zomaar gebeuren tijdens 'Kijken. Kijken. Kopen’.'

Steun

Vorig jaar werd het evenement ook aangekondigd.  Het ging allemaal niet door omdat de financiering niet rond kwam en winkeliers het allemaal veel te duur vonden. Nu is dat wel gelukt, met steun van de gemeente Arnhem, het VSB Fonds, het Ondernemersfonds Arnhem, de winkeliers en het Binnenstad Platform Arnhem.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.