Archiefbeeld van een ondergelopen straat in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van een ondergelopen straat in Arnhem. © ANP

Arnhem roept noodtoestand uit om klimaat: wat heb je daar aan? ‘Wij zijn laatste generatie die klimaatcrisis kan stoppen’

ARNHEM - In navolging van steden als Groningen en Utrecht roept Arnhem de klimaatnoodtoestand uit. Volgen nu ineens zeer ingrijpende maatregelen om de Gelderse hoofdstad van de ondergang te redden? Nee, maar volgens voorstanders is de stap wel écht belangrijk.

14 reacties

 • Simon Smit

  1 maand geleden
  Beste @kuipers. Meent u dat of wilt u mensen alleen bang maken. De rijn zal niet dalen door deze maatregelen in Arnhem daarvoor is een wereldwijd maatregel nodig. Vanaf de oorsprong van de rijn is de aanvoer van het water. Door menselijke aanpassingen oa het bebouwen van uiterwaarden, "recht trekken" van het natuurlijk verloop etc. Heb het idee dat de pvdd en co een beleids concept uit "Brussel" willen uitvoeren. Makkelijk scoren maar zonder realiteitszin.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Hoogmoedswaanzin in Arnhem. Ze gaan de wereld redden.
 • Ton Boelens

  1 maand geleden
  Beste gemeentebestuurders richt je op datgene waar je invloed op uit kunt oefenen, het Arnhemse klimaat met middelen die we hier kunnen regelen. De hogere probleemstelling formuleren, helpt het klimaat en ons Arnhemmers niet. Het is net zoiets als de "kernwapenvrije gemeente" van destijds Ja ja, geldt dat voor ook voor inkomende raketten vroeg ik me toen al af. Regel dat vele wat geregeld moet en kan worden in Arnhem.
 • Martin De Beer

  1 maand geleden
  GL en PVDD lijken ene abonnement te hebben om symbool politiek, hoop roepen en schreeuwen maar ze doen in feite eigenlijk helemaal niets.
 • joan sas

  1 maand geleden
  het is dweilen met de kraan open. winkels hebben hun deuren wijd open in de winter [stoken aardgas] en in de zomer [airco vol aan]. arnhem doet daar niets aan en roept dat het zo erg is. ik koop zelf liefst niet bij winkels met open-deur; dat verhoogt hun prijzen en geeft meer inflatie. al dat extra verstookt aardgas komt uit rusland en het voelt als verraad.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.