Bloemen, knuffels en kaarsen bij de flat aan het Gelderseplein in Arnhem.
Volledig scherm
Bloemen, knuffels en kaarsen bij de flat aan het Gelderseplein in Arnhem. © Rolf Hensel

Arnhem rouwt om brandslachtoffers Raymond (39) en zoontje Jelle (4)

updateARNHEM - De man die op nieuwjaarsochtend omkwam bij de flatbrand in Arnhem is de 39-jarige Raymond. Hij is geboren en getogen in de flat waar hij in de vroege nieuwjaarsochtend slachtoffer werd van een felle brand. Ook zijn zoontje Jelle (4) kwam bij de brand om. 

Jelle en zijn 8-jarige zus Romy gingen naar de Openbare Basisschool De Parkschool aan de Kinderkamp. Romy overleefde de brand wel, net als moeder Kim.  

Het gezin woont in Presikhaaf en was op bezoek bij de ouders van Raymond in de flat aan het Gelderseplein in Arnhem, om daar oud en nieuw te vieren. In diezelfde flat groeide Raymond ook op.

Zijn ouders wonen al veertig jaar in de flat, stelt de buurvrouw. ,,Ik heb net een condoleancekaartje in de bus gedaan. De familie is nu de hele tijd in het ziekenhuis bij de vrouw van Raymond en hun kleindochter.”

Bij de uitgebrande flat werden vandaag tal van bloemen en knuffels gelegd. 

‘Lieve sociale jongen’

De tante van Raymond woont eveneens in de flat, op dezelfde galerij. Raymond zat in zijn jeugd op de nabijgelegen Johannesschool. 

,,Raymond was een lieve, sociale jongen”, vertelt Marciano Doorenkamp die op de tweede etage woont. ,,Vroeger voetbalden we samen hier op het pleintje en we zaten samen op school.”

Burgemeester Ahmed Marcouch bezocht donderdag de nabestaanden van de familie en daarna ook de rampflat. 

Quote

Toen de burgemees­ter belde, wist ik meteen dat de narigheid onze school was binnen gestormd.

Petra Harberink, directeur Parkschool

‘Ik kon wel door de grond zakken’

Petra Herbrink, directeur van de Parkschool, schrok toen burgemeester Marcouch haar belde om zijn condoleances over te brengen. ,,Ik was compleet in shock. Ik kon wel door de grond zakken.”

De hele dag al, zegt ze, had ze een onbestemd gevoel. ,,Je weet dat die kinderen ergens in Arnhem op school zitten. Ik heb de hele tijd combinaties zitten maken van broertjes en zusjes bij ons op school.’’ 

Ze had niet één moment aan Romy en Jelle gedacht. ,,Tot de burgemeester belde. Toen wist ik meteen dat de narigheid onze school was binnen gestormd.”

‘We leven heel erg mee’

Ze komt snel met een deel van haar team bij elkaar om te bespreken welke stappen allemaal moeten worden genomen. ,,We moeten alle ouders gaan informeren en bedenken wat we maandag op de eerste schooldag na de vakantie gaan doen.’’

,,Maar bovenal moeten we het erover hebben hoe we Romy en haar moeder de komende tijd kunnen ondersteunen. We leven heel erg met hun mee en hopen snel onze persoonlijke condoleances te kunnen overbrengen.”

Het gezin is volgens Herbrink bekend bij iedereen binnen de school. ,,We kennen ze heel erg goed. De impact is daardoor ook enorm.” 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.