Volledig scherm
Honden in Park Mariëndaal in Arnhem. foto Marc Pluim

Arnhem schaft de hondenbelasting af

ARNHEM - De hondenbelasting in Arnhem wordt geschrapt. Volgens wethouder Martijn Leisink zijn de inningskosten van 40.000 euro met 10 procent van de opbrengst te hoog. De gemeente Arnhem compenseert het verlies door de woonbelasting ozb voor alle huiseigenaren te verhogen.

De maatregel volgt na uitvoerig politiek debat in Arnhem, dat begon met een voorstel van wethouder Margreet van Gastel om de hondenuitlaatplaatsen te schrappen. Die waren volgens de wethouder niet meer nodig omdat eigenaren verplicht zijn de poep van hun dier op te ruimen.

De gemeenteraad ging akkoord met de bezuiniging. Hondeneigenaren stelden daarop dat ze voor het betalen van hondenbelasting iets terug mogen verwachten. Van Gastel stelde daarop dat ze ook moeite had met de hondenbelasting.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.