Wethouder Martien Louwers is hard op weg met het kwijtschelden van schulden aan Arnhemmers die hard hun best deden aan hun financiële verplichtingen aan de gemeente te voldoen, maar die daar na drie jaar nog niet in zijn geslaagd.
Volledig scherm
Wethouder Martien Louwers is hard op weg met het kwijtschelden van schulden aan Arnhemmers die hard hun best deden aan hun financiële verplichtingen aan de gemeente te voldoen, maar die daar na drie jaar nog niet in zijn geslaagd. © ANP/Erica de Haas

Arnhem scheldt al voor miljoen aan schuld kwijt

ARNHEM - Al honderden Arnhemmers die bij de gemeente in het krijt stonden, zijn van hun schuld af. In totaal is al 1 miljoen euro aan vorderingen kwijtgescholden.

12 reacties

 • Ronald

  8 maanden geleden
  Ik ken meedere gezinnen die geholpen zijn. Schuldenvrij. Jaartje later weer het zelfde probleem.. Domme mensen leren het nooit. Ergste. Ze hebben jammergenoeg kinderen. Dat doet pijn. 
 • Ik Ben het

  8 maanden geleden
  Ik vraag me nu ook af, of deze mensen gevolgd worden. Schuld kwijtschelden is makkelijk, maar is het niet zo dat als deze mensen straks weer iets meer te besteden hebben, dat ze wederom schulden gaan maken? Word hierop gecontroleerd?
 • Kompai

  8 maanden geleden
  Mee eens...al te vaak kwam ook mijn mening helaas niet hier terecht
 • Erik

  8 maanden geleden
  dat hoeft wel, tenzij je het niet kunt.
 • Erik

  8 maanden geleden
  We moeten af van de calvinistische gedachte 'schuld = eigen schuld'. Veel schulden ontstaan door botte pech of keuzes die achteraf verkeerd uitpakken. Vervolgens wordt er een verdienmodel op de mensen los gelaten, waardoor de kosten en boetes etc vaak hoger oplopen dan het bedrag van de oorspronkelijke schuld. De handel in schulden moet direct verboden worden.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. A15 afgesloten vanwege vrachtwagen die langs vangrail schuurt
  Play

  A15 afgesloten vanwege vrachtwa­gen die langs vangrail schuurt

 2. Zo ziet Bevrijdingsdag 2021 eruit
  Play

  Zo ziet Bevrij­dings­dag 2021 eruit

Arnhem e.o.