Arnhem heeft veel groen in de stad, zoals hier het Sonsbeekpark.
Volledig scherm
Arnhem heeft veel groen in de stad, zoals hier het Sonsbeekpark. © Gerard Burgers

Arnhem staat eindelijk eens op nummer één: stad is de aantrekkelijkste woonplek door natuur en water

PollArnhem is de aantrekkelijkste groene stad van Nederland. De hoofdstad van Gelderland ligt niet alleen heel mooi, aan de rand van de Veluwe, maar heeft ook veel groen in de stad. Op een lijst van onderzoeksbureau Atlas voor Gemeenten staat de stad daarom op nummer 1.

14 reacties

 • yvonne de Bruijn

  4 dagen geleden
  Dacht dat het ging om prettig wonen. Laat die toeristen maar wegblijven.....
 • Ilco Brauer

  4 dagen geleden
  Haha Jack je bent een grapjas! Ik ken redelijk wat Brabanders (en ja vaak geen Boschenaren) die liever in Arnhem zijn dan in Den Bosch. Toegegeven ik stond er ook even van te kijken, maar een oud collega die uit Eindhoven komt gaf toch te kennen dat ze Arnhem een erg leuke stad vond. Vooral omdat mensen niet te beroerd waren om praatje te maken.
 • Teet Willems

  5 dagen geleden
  Nou hep 2 jaar den Bosch gewoond hinthamerstraat vindt overdreven wat hier gezegd wordt.zon gezellige stad is het niet niks mooier gezelliger dan arnhem.arnhem is gewoon mooi en heel Gelderland
 • Jack Hendriks

  5 dagen geleden
  @M.M. Doornenburg, helemaal eens met jouw reactie. Mijn voorkeur qua binnenstad is 's Hertogenbosch, ook de inwoners, winkel - en horeca personeel zijn een stuk vriendelijker.
 • M.M Doornenbos

  5 dagen geleden
  Arnhem is inderdaad een groene stad, voor de rest is er niet veel aan. Binnenstad is niet gezellig. Arnhem zuid is veel armoede.