Sedum is een veelgebruikt plantje om daken mee te vergroenen.
Volledig scherm
Sedum is een veelgebruikt plantje om daken mee te vergroenen. © ANP XTRA

Arnhem trekt 2 ton extra uit voor meer groene daken en opvangen van regenwater

ARNHEM - Er komt 200.000 euro extra beschikbaar om Arnhem beter bestand te maken tegen klimaatverandering. De gemeente wil daarmee onder meer bereiken dat meer daken worden voorzien van groene dakbedekking, zoals sedum. Ook wil de gemeente dat regenwater wordt opgevangen en niet in het riool wordt geloosd.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. De bekendste wijkagent van Arnhem probeert ‘het altijd met humor en relativering op te lossen’
  PREMIUM
  Vrijdaginterview

  De bekendste wijkagent van Arnhem probeert ‘het altijd met humor en relative­ring op te lossen’

  Vlak voor zijn dertigste en laatste Ome Joop's Tour kreeg misschien wel de bekendste wijkagent van Arnhem, Frank Daeseleer, een lintje voor zijn inzet als vrijwillig motoragent en begeleider bij deze bekende, jaarlijkse fietsvakantie voor minderbedeelde jongeren. Met nog een paar jaar te gaan voor zijn pensioen als politieman, kijkt hij alvast terug op een bewogen loopbaan.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.