Volledig scherm
Zonnepanelen op sporthal De Laar West in Arnhem. © Sportief Opgewekt

Arnhem trekt half miljoen extra uit voor energiemaatregelen aan huis

ARNHEM - De gemeente Arnhem trekt een half miljoen extra uit om Arnhemmers te helpen bij energiemaatregelen aan huis. Het gaat bijvoorbeeld om isolatiemaatregelen of de aanleg van zonnepanelen. Het geld is beschikbaar via de duurzaamheidslening waar Arnhemmers gebruik van kunnen maken. Het huidige budget van 3 miljoen euro voor deze leningen is nagenoeg op.

Arnhemmers kunnen voor een laag rentepercentage, 1.6 procent, geld lenen om hun huis te verduurzamen. De afgelopen 1,5 jaar hebben zo’n 350 Arnhemse huishoudens duurzame maatregelen getroffen. 

Overbrugging

Van het beschikbare geld zijn in ieder geval 5.000 zonnepanelen geplaatst en zijn bij ongeveer 40 huishoudens andere energiemaatregelen getroffen.

De verwachting is dat met het beschikbaar gestelde geld nog vier maanden duurzaamheidsleningen verstrekt kunnen worden. Deze periode dient als overbrugging voor een nieuwe regeling die in voorbereiding is: de Toekomstbestendig Wonen Lening.  Die vorm wordt in veel andere gemeenten al gebruikt, waarbij je niet alleen voor het vergroenen van je huis geld kunt lenen maar ook om je huis ‘levensloopbestendig’ te maken. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.