Volledig scherm
Fietsen op het Jansplein. In het kader van de feesten rond Koningsdag haalt de gemeente Arnhem op diverse plekken in de binnenstad fietsen en brommers weg. © DG

Arnhem veegt stadshart leeg voor Koningsdag; vrijdagmarkt naar Snelliusweg

KoningsdagARNHEM - Om te voorkomen dat hulpdiensten tijdens Koningsnacht en Koningsdag niet op tijd bij calamiteiten kunnen komen, neemt de gemeente Arnhem tal van maatregelen in de binnenstad. Zo geldt op diverse plaatsen een tijdelijk terrasverbod en worden fietsen die in de weg staan verwijderd.

De gemeente Arnhem haalt vrijdag en zaterdag op tal van pleinen en in diverse straten fietsen en brommers weg. De eigenaren ervan worden via borden geattendeerd op het tijdelijke stallingsverbod. Verkeerde geparkeerde fietsen zijn inmiddels voorzien van labels waarop de ruimingsactie wordt aangekondigd. 

Weggehaalde tweewielers kunnen vanaf maandag worden opgehaald bij de gemeentewerf aan de Snelliusweg (kosten: 35 euro).

Warenmarkt

Om de ruimte te vergroten voor de tienduizenden bezoekers die in Arnhem worden verwacht, is rond het Oranjefeest ook een tijdelijk terrasverbod van kracht. Dat verbod, dat ook de op- en afbouw van de evenementen moet vergemakkelijken, geldt voor diverse evenementenpleinen, maar ook voor doorgangsstraten in de binnenstad, die twee dagen lang wordt omgetoverd tot ‘festivalterrein’.

De vrijdagse warenmarkt kan niet op de gebruikelijke plaats worden gehouden in verband met het dancefeest KingSize Arnhem. Een beperkt aantal kooplieden wijkt uit naar de hoek Westervoortsedijk-Snelliusweg, voor een markt in een kleinere opzet. De zaterdagse warenmarkt is geheel afgelast in verband met de festiviteiten rond Koningsdag. 

In het verleden was zowel bij ondernemers als winkelend publiek weinig animo voor de ‘noodmarkt’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.