Volledig scherm
Het werk 'Scraps' van de onlangs overleden Arno Arts is een van de aangeboden werken op de BKR-veiling van de gemeente Arnhem. © Arno Arts

Arnhem veilt opnieuw BKR-kunst ten behoeve van Voedselbank Arnhem

ARNHEM / DUIVEN - Kunstliefhebbers krijgen de kans voor een betaalbare prijs een kunstwerk aan te schaffen van kunstenaars die ooit in Arnhem woonden of werkten. Tot en met 10 december kan er online worden geboden op de laatste werken uit de BKR-collectie van de gemeente. 

Daarbij gaat het om kunstwerken die kunstenaars inleverden in ruil voor een uitkering. Arnhem verwierf zo 11.000 kunstwerken. 65 komen er onder de digitale hamer. Het startbod is 10 euro. Kijkdagen bij Notarishuis Duiven zijn op 8 en 9 december aan de Toekomst 4 in Duiven. De opbrengst gaat naar de Voedselbank. Eerdere veilingen brachten samen 91.000 euro op.

Onder de kunstenaars van wie werk wordt aangeboden, zijn bijvoorbeeld Ad Gerritsen, Arno Arts, Henk van de Ploeg, Paulien Wittenrood en Geert Jan Buitenhuis en Ramon Gieling.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.