Arnhem vol zelfvertrouwen over eigen kansen na aanbieden bidboek Songfestival

videoARNHEM/ HILVERSUM - De Arnhemse delegatie die woensdag in Hilversum het bidboek voor het Eurovisie Songfestival heeft aangeboden, heeft vol zelfvertrouwen de terugreis naar de Gelderse hoofdstad aanvaard. 

Volledig scherm
Burgemeester Ahmed Marcouch presenteert NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman het bidboek waarmee Arnhem het Eurovisie Songfestival wil binnenhalen. © ANP Kippa

De dag heeft in elk geval wethouder Jan van Dellen gesterkt in het gevoel dat Arnhem de concurrentie met Rotterdam, Utrecht, Maastricht en Den Bosch overtreft.

Grootste troef is wat Van Dellen betreft stadion GelreDome. Het ‘grootste theater van Nederland’ kan twee keer zoveel mensen herbergen dan de organisatie van de liedjeswedstrijd eist. Op die manier kunnen meer inkomsten worden gerealiseerd, stelt de wethouder van Economische Zaken in de bus terug naar Arnhem. 

Vitesse heeft zich bereid getoond uit te wijken naar een tijdelijk onderkomen naast GelreDome.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.