Volledig scherm
© Thinkstock

Arnhem volgt Tilburg niet met thuisteelt medicinale wiet

ARNHEM - Arnhem volgt niet de lijn van Tilburg om de thuisteelt van medicinale wiet toe te staan. Dat heeft burgemeester Boele Staal van Arnhem na overleg met politie en openbaar ministerie aan de raad meegedeeld.

De Arnhemse raadsfracties van GroenLinks, D66, SP en Partij voor de Dieren hadden twee maanden geleden vragen gesteld over de legalisering van thuisteelt van medicinale wiet.

Strikte voorwaarden
Directe aanleiding voor de vragen was het besluit van Tilburg om het kweken van medicinale wiet onder strikte voorwaarden toe te staan. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid stelt in een brief aan de Tweede Kamer dat burgemeesters beleidsvrijheid hebben, maar zij zijn wel gehouden aan de Opiumwet.

Ontheffing
De wet verbiedt het telen van cannabis tenzij de minister ontheffing verleend. 'Het kweken van cannabis door particulieren is niet aan te merken als het kweken van medicinale cannabis en is niet toegestaan. Het is dus niet aan de orde om hierover afspraken te maken tussen en met partijen', schrijft Schippers aan de kamer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.