Verhoeven vs Hari.
Volledig scherm
Verhoeven vs Hari. © ANP

Arnhem vreest gewapend treffen rond gevecht Rico Verhoeven en Badr Hari

ARNHEM - Arnhem vreest dat gewapende groepen zaterdag rondom kickboksgala Glory Collision 2 met hoofdact Rico Verhoeven en Badr Hari met elkaar op de vuist gaan. Drie jaar geleden in Oberhausen braken er massale vechtpartijen rond het gevecht tussen Verhoeven en Hari.  

Tal van veiligheidsmaatregelen moeten ervoor zorgen dat het rustig blijft in de stad. Omdat de ervaring is dat het publiek bestaat uit criminelen, voetbalhooligans en leden van motorclubs heeft burgemeester Ahmed Marcouch besloten om rond het kickboksevenement mensen preventief te fouilleren.    

Preventief fouilleren

In overleg met de politie en Officier van Justitie heeft Marcouch besloten om risicogebieden aan te wijzen. De politie mag gedurende het evenement het publiek preventief fouilleren in drie gebieden: rond GelreDome, in het centrum van Arnhem en het stationsgebied. De periode van dit mag gaat zaterdagmiddag om 12.00 uur in en eindigt zondagmorgen om 05.00 uur.

Criminelen

Marcouch heeft de veiligheidsmaatregel ingesteld omdat de ervaring leert dat tijdens kickboksevenementen het risico bestaat dat groepen de confrontatie met elkaar zoeken. Bovendien beschikt de politie over informatie dat diverse groepen met wapens zaterdag het kickboksevenement willen bezoeken. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.