Een vrouw warmt haar handen op bij een verwarming. ANP BART MAAT
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw warmt haar handen op bij een verwarming. ANP BART MAAT © Bart Maat ANP

Arnhem wil 2500 mensen in volkswijken helpen met energiebesparing: ‘Enorme scheur onder deur verhelp je niet met een tochtstrip’

ARNHEM Arnhem gaat de komende drie jaar 2500 mensen met een minimuminkomen helpen om flink te besparen op hun energieverbruik. Ze kunnen gratis hulp inroepen van een energiecoach voor een huisbezoek met persoonlijk advies. Het gemeentebestuur hoopt zo een halt toe te roepen aan schrijnende ‘energiearmoede’ in de volkswijken.

5 reacties

 • joan sas

  2 maanden geleden
  BESPAARTIP: 1] koop [bespaar]douchekop bij Praxis [4,49 euro]. 2] knip van dik leer [oude schoen] twee ringen met diameter van rubberring tussen slang / douchekop. 3] boor in ene leertje gat van 1 mm en ander 1,5 mm. [Kan ook met spijkertje; niet dikker!] 4] Doe 1,5 mm leertje tussen slang/kop tot men is gewend aan douchen met minder water. 5] Vervang dan het leertje door ring met 1mm gaatje. NB: Afhankelijk van waterdruk kan gaatje iets groter/kleiner nodig. Zo bespaar je simpel duur aardgas.
 • joan sas

  2 maanden geleden
  Energiebesparen belangrijk? En die OPEN-WINKELDEUREN dan! Kassa's hebben bij kou elk een voetkachel van 2 kW; zo is nog meer aardgas nodig. Gevolg: hogere winkel- en gasprijzen, meer inflatie en hogere kosten van energietransitie. [Groningen.] Personeel lijdt kou maar mag van de 'managers' de deuren niet [laten zelf-] sluiten. De politiek is wel maanden druk met 'niks-doen'/formeren. En maar dweilen met grote kranen open. Hoe dom kun je zijn. OPROEP: Koop niet bij dure winkels met open deuren!!
 • Karel Koning

  2 maanden geleden
  Gewoon het idee van nutsbedrijven en de provincie nagemaakt, geen verfrissing of nieuw idee dus.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Ik stop energierepen in de enorme scheur achter de deur.
 • Desirea Ter Stegen

  2 maanden geleden
  Deels een cirkeltje gezien het lage inkomen krijgen ze de oude huizen (passend toewijzen) en dat zijn dan weer de gas vreters en icm de verhuurder die overal zijn handen vanaf trekt tsja dan blijf je meer betalen en dat met een minima inkomen. Vivare is zo slim "elke kier kleiner dan 1 cm is voor de verhuurder" ook zo iets alsof het normaal is dat een raam of deur een kier mag hebben van 1 cm.Misschien denken ze Jan minima hangt er wel een nieuw raam in.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.